Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, baskı yapan ülkeleri açıkladı: Türkiye'den sürekli tehdit aldık

Twitter’ın kurucusu  Jack Dorsey, baskı yapan ülkeleri açıkladı: Türkiye'den sürekli tehdit aldık
Twitter’ı 2022 yılında Elon Musk’a satan Jack Dorsey, katıldığı bir YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Dorsey, kuruluşundan beri Twitter’ın birçok ülke yönetimi tarafından “kapatılmakla tehdit edildiğini” belirten Dorsey, Hindistan, Nijerya ve Türkiye’de bazı hesapların kısıtlanma kararına uyulmaması durumunda Twitter’a yasak geleceğini söyledi.

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformlarından biri olan Twitter’ın kurucusu olan ve uzun süre CEO’luk görevini üstlenen Jack Dorsey’nin açıklamaları uluslararası kamuoyunda gündem oldu…

Sözcü'nün haberine göre Twitter’ı 2022 yılında Elon Musk’a satan Jack Dorsey, katıldığı bir YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Dorsey, kuruluşundan beri Twitter’ın birçok ülke yönetimi tarafından “kapatılmakla tehdit edildiğini” belirten Dorsey, Hindistan, Nijerya ve Türkiye’de bazı hesapların kısıtlanma kararına uyulmaması durumunda Twitter’a yasak geleceğini söyledi.

Dorsey, “Hindistan mesela, ülke genelindeki çiftçilerin protestolarının ve gazetecilerin hükümeti eleştirilerinin paylaşılmaması için talepte bulundu. Hint yetkililer 'Twitter’ı kapatacağız. Çalışanlarının evlerine baskın yapacağız, eğer kurallara uymazsanız ofislerinizi kapatacağız” dedi. Ve çalışanların evlerine gerçekten de baskın yaptı.." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Nijerya hükümetlerinden de benzer bir baskı geldiğini söyleyen Dorsey, “Türkiye’den de çok fazla talep geliyor. Türkiye mahkemelerinde mücadele ettik ve genelde kazandık. Fakat bizi sürekli kapatmakla tehdit ediyorlardı” ifadesini kullandı.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya