Üç fidan 49. yılda anıldı

Üç fidan 49. yılda anıldı
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 49. yılında sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla anıldı.
Türkiye'de sol hareketin en önemli isimleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilmelerinin 49'uncu yılında anıldı.

 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Yenimahalle ilçesindeki Karşıyaka mezarlığında anma töreni düzenlendi. Törene CHP milletvekilleri, partililer, bazı sivil toplum örgütleri ve sendikaların temsilcileri katıldı. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için saygı duruşunda bulunulup, mezarlarına karanfil bırakıldı. Tören, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve CHP Ankara Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut’un konuşmasının ardından sona erdi.

Gezmiş, Arslan ve inan sosyal medyada paylaşılan mesajlarla da anıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitterdan şu mesajı paylaştı: "Cesaretle attıkları son adımda “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye haykıran, bu ülkenin vatansever evlatlarını; Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’ı saygı ve hasretle anıyorum. #6Mayıs1972

Kılıçdaroğlu gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, sanatçı Gökhan Özoğuz, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu gibi birçok isim üç fidanı unutmadığını sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla gösterdi. 

Gündem