Üç yıl önce katıldığı ortak toplantı bahane edildi; Dr. Ayşe Uğurlu açığa alındı

Üç yıl önce katıldığı ortak toplantı bahane edildi; Dr. Ayşe Uğurlu açığa alındı
İnsan Hakları savunucusu Ayşe Uğurlu, açlık grevleriyle ilgili üç yıl önce katıldığı basın toplantısı gerekçe gösterilerek iki ay süreyle açığa alındı

İnsan hakları savunucusu Dr. Ayşe Uğurlu, açlık grevleriyle ilgili yaklaşık üç yıl önce katıldığı bir basın toplantısı gerekçe gösterilerek Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden açığa alındı.

Diken'de yer alan habere göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Ankara Tabip Odası (ATO) hukuk dışı bu uygulamanın derhal sonlandırılmasını ve Uğurlu’nun göreve iadesini talep etti.

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın yargılanma süreci...

Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, adil yargılanma talebiyle bulundukları cezaevlerinde açlık grevine başlamıştı. Süreçte avukat Ebru Timtik hayatını kaybetmiş, avukat Aytaç Ünsal ise iyileşinceye kadar infazının durdurulması ve serbest bırakılması kararının ardından tahliye edilmiş, açlık grevini sonlandırmıştı.

Açlık grevi döneminde avukatlar sağlık durumlarının kötüleşmesi, kritik eşiğe gelmeleri nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve mahkûm koğuşuna konmuştu.

Gerek kaldırıldıkları hastanenin pandemi hastanesi olması gerek koğuş koşullarının vücut direnci düşmüş kişiler açısından uygun olmaması gerekse zorla müdahalenin gündeme gelmesi nedeniyle, yaşanabilecek olumsuz sonuçlara dikkat çekmek üzere sağlık, hukuk ve insan hakları örgütleri ortak basın açıklaması düzenlemişti.

O açıklamada yer alan isimlerden biri de Dr. Uğurlu’ydu. Uğurlu katılımı gerekçe gösterilerek iki ay süreyle açığa alındı.

Gündem