Uçak kazasında ölümden dönen yolcular anlatıyor: Piste inince hızlandı

Uçak kazasında ölümden dönen yolcular anlatıyor: Piste inince hızlandı
Trabzon'da beş yıl önce meydana gelen uçak kazasından kurtulan yolcular, kaza sırasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak 2018'de Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin dava sürüyor.

Soruşturma sırasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren yolcular, yaşadıklarını anlattı.

Yolculardan S.G., uçakta şiddetli sarsılma hissettiklerini, ani manevra yapıp ön kısmı aşağı pozisyonda sert şekilde durduğunu, sonrasında içeriye yoğun benzin kokusu yayıldığını, bir süre panik halinde bekledikten sonra tahliye anonslarının yapıldığını kaydetti.

S.G. "Uçak kapısında şişme kaydıraktan kayarak uçaktan çıktık. Yaşanan bu olay nedeniyle hafif yaralandım. Korku yaşayarak psikolojik olarak da etkilendim" ifadesini kullandı.

'Tedavi gördüm'

Yolculardan İ.A., kaza sırasında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Uçak normal indikten sonra hızını yavaşlatması gerekirken hızlandı. Ne yavaşladı ne de havalandı. Uçağın bir yere değip zorlandığını fark ettim. Pistten uzaklaşmıştık. Bir anda uçağın burnu yere vurdu. Uyarı anonsları yapıldı. Kendi marifetimle uçaktan atlayarak çıktım. Sonrasında beni korku ve tedirginlik sardı. Psikiyatra giderek tedavi oldum; anksiyete bozukluğu tanısı konuldu. Tedaviye rağmen bu durum sürdü."

Uçağın denize yönelerek durduğunu anlatan yolculardan B.G. "Uçak içerisinde bir süre oksijen maskesi açılmadı. Kaza sonrası vücudumun çeşitli yerinden darbe aldım. Hafif yaralanmama ve korkmama neden olan pilotlar ile uçak şirketinden davacıyım" dedi.

Yolculardan S.U., şunları kaydetti: "Kaza sonrası yaklaşık 20 dakika uçağın kapıları açılmadı. Korku ve panik yaşayan yolcular, birbirine yardımcı olmaya çalıştı. Kapı açılınca indiğim sırada, görevlinin itmesiyle sağ ayağım demire çarptı. Ayağımda morarma ve ezilme oldu. Tedavi sonrası eve gittik. Uçak kazası yaralanmam ve psikolojik olarak etkilenmeme sebep oldu.

Uçakta korktuğunu söyleyen A.Ş.K. ise "Uçakta büyük gürültü oldu. Koltuğumdan fırladım; alnımı yere çarptım. Herkes korku yaşadı. Arka kapıdan tahliyelerin olacağı bildirildi. Arka kapıya yöneldim; çok korkmuştum, öleceğimi sandım. Şok halinde uçaktan atladım" dedi.

Yolculardan F.D. de şunları anlattı: "Camdan dışarı bakıyordum, uçak aniden denize doğru manevra yaptı. O esnada uçağın altından çıkan kıvılcımları gördüm. Korkuyla 'Uçak patlayacak, eyvah nereye gidiyoruz' diyerek bağırmaya başladım. Uçakta ağır benzin kokusu vardı; nefes almakta güçlük yaşadım. Arka kapıya yöneldiğimizde kabin görevlilerinin 'Uçak patlayacak, atın aşağıya kendinizi' şeklinde bağrışmalarını duyunca iyice panikledim. Kapıdan çamura atladım, beni görevliler çıkardı."

Öte yandan uçaktaki kabin görevlileri de soruşturmadaki ifadelerinde; kaza sonrası gerekli bilgilendirmede bulundukları yolcuları arka kapıdan açılan şişme kaydıraktan tahliye edip uçağı en son terk ettiklerini söyledi. (DHA)

Gündem