Uçan arabaya bir adım daha: Çin, mıknatıslı otoban için çalışıyor

Uçan arabaya bir adım daha: Çin, mıknatıslı otoban için çalışıyor
Çinli araştırmacılar, güçlü mıknatıslarla donatılmış bir yol testi gerçekleştirdi. Test esnasında 230 km hıza ulaşan otomobil, mıknatıslar sayesinde 35 mm kadar yükselerek daha da hız kazandı.

Uçan arabalarla ilgili yapılan çalışmalar günden güne artarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda geliştirilen AirCar isimli uçan araba Slovakya’da 35 dakikalık bir uçuş gerçekleştirmişti. Bu araç geçtiğimiz aylarda ise uçuşa elverişlilik sertifikası almıştı. Çinli bir gazeteci tarafından atılan bir tweet’te mıknatıslarla dolu bir yolda seyahat ederken hızlanan ve hızlandıkça havada süzülen bir arabanın videosu viral oldu.

Çinli araştırmacılar, bir pistin 8 km’lik bölümünü güçlü mıknatıslarla donattı. Yapılan testlerde bir araba yerden 35 mm kadar yükseldi ve daha da hızlanarak saatte 230 km hıza ulaştı.

Çin, tıpkı trenler gibi otomobillerin de mıknatıslarla dolu bir yolda hızlı bir şekilde, yüksek hızlarda seyahat edip trafik sıkışıklığı, güvenlik gibi sorunların ortadan kalkmasını amaçlıyor. (Kaynak: webtekno.com)

Teknoloji