Uçar ve Gümüştaş: Devrimci avukatlık pratiğini sürdüreceğiz

Uçar ve Gümüştaş: Devrimci avukatlık pratiğini sürdüreceğiz
EHB'ye yönelik operasyon kapsamında ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne giden avukatlar Gümüştaş ve Uçar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Savcı, Uçar ve Gümüştaş'ın ifadesini almayı reddederken, avukatlar kamuoyunu savunmayı sahiplenmeye çağırdı.

ETHA'da yer alan habere göre Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na (EHB) yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar, ifade vermek için gittikleri adliyede gözaltına alındı.

Bir itirafçının yalan beyanları doğrultusunda haziran ayında EHB'ye bir operasyon gerçekleştirilmiş EHB üyesi avukatlar gözaltına alınmış, Gülhan Kaya tutuklanmıştı. Aynı zamanda Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanlığı görevini de yürüten Özlem Gümüştaş ve avukat Sezin Uçar hakkında savcılık yakalama kararı çıkarmıştı.

Savcı ifade almayı reddetti, gözaltı kararı çıkardı

Gümüştaş ve Uçar bugün ifade vermek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne gitti. Ancak savcı ifade almayı reddederek Gümüştaş ve Uçar hakkında gözaltı kararı verdi. Gümüştaş ve Uçar, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Avukatlar Gümüştaş ve Uçar, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarıyla birlikte EHB'de tüm meslektaşlarına çağrı yaptı.

Gümüştaş: Savunmayı savunmak için adliye koridorlarındayız

Avukat Özlem Gümüştaş, "EHB avukatı olduğum ve ESP'de eş genel başkanlık görevini yürüttüğüm için hakkımda açılan soruşturma nedeniyle Çağlayan'dayım. Bir kez daha savunmayı savunmak; söz, eylem, örgütlenme özgürlüğünü savunmak için yine adliye koridorlarındayız. Demokratik kamuoyunu, dostları, yoldaşları süreci takip etmeye çağırıyoruz" dedi.

Uçar: Sonuç ne olursa olsun pratiğimizi devam ettireceğiz

Avukat Sezin Uçar da ifade vermek tabirini hukuki bir kavram olarak kullandıkların, bugün aslında EHB ve avukatlık pratiğini, özgürlükçü hukuk perspektifini savunacaklarını vurguladı. Uçar, şöyle devam etti: "Hakkımızda verilecek karar ne olursa olsun pratiğimizi devam ettireceğiz. İşçi ve emekçilerin, erkek egemen yargıya karşı kadınların, LGBTİ+'ların avukatlığını yapmaya, İmralı'dan tüm hapishanelere yayılan tecridi kırmaya, tahliye süreleri dolmasına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların, siyasi mahpusların, hasta mahpusların haklarını savunmaya, avukatlığını yapmaya devam edeceğiz.

'Bu saldırı sadece EHB'ye değil savunmaya yöneliktir'

"Büromuz avukatları hakkında daha önce de defalarca soruşturmalar açıldı, gözaltı, tutuklama kararı verildi, sürgünde olan meslektaşlarımız var. Ama bu pratiği devam ettireceğiz. Sonuç ne olursa olsun. Tüm meslektaşlarımıza çağrımız var. Bu süreci ÖHD ve bu tip avukatlara dönük saldırı olarak görmek yanlış olur. Savunmaya dönük kapsamlı bir saldırı. Bugün büromuz şahsındaki saldırıyı bertaraf etmezsek, önümüzdeki dönem çok daha zor süreçler bizi bekliyor olacak. Tüm meslektaşlarımızı, mensubu olduğumuz İstanbul Barosunu, baro başkanlarını, TBB mensuplarını Çağlayan'a, hakkımızdaki süreci takip etmeye çağırıyoruz." (Kısa Dalga)

Politika