Üçüncü ittifak senaryoları: Gelecek, Yeniden Refah, HÜDAPAR...

Üçüncü ittifak senaryoları: Gelecek, Yeniden Refah, HÜDAPAR...
Ankara kulislerinde Yeni ittifakın Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR’dan oluşacağı ifade edildi. Saadet Partisi'nden yanıt beklendiği. DEVA'nın ise teklifi reddettiği belirtildi. Bir ittifak senaryosu daha var.

MAHMUT AYDIN


AK Parti hükümetinin seçim kanununda yaptığı değişiklikten sonra küçük partilerde seçime katılma modelleri hakkında çalışmalar da hızlandı.

DEVA Partisi’nin kendi amblemi ile seçime katılma kararından sonra Ankara’da Gelecek Partisi merkezli yeni bir ittifak hazırlığı yürütülüyor. Yeni ittifakın Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR’dan oluşacağı ifade edildi. Saadet Partisi’ne da yeni ittifaka katıılma teklifi iletildi ancak şimdilik bir cevap verilmedi. DEVA Partisi ise ittifaka katılmayı kabul etmedi.

Kulislerde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 6’lı masa liderleriyle yaptığı görüşmeden sonra bir karar alınacağı konuşuluyor. Yapılan simülasyonlara göre de Saadet Partisi’nin katılması durumunda yeni ittifakın yüzde 7 seçim barajını aşabileceği ifade edildi. Oluşacak yeni ittifakın Millet İttifakı içinde seçime katılacağı, çatı partinin ise Gelecek Partisi olacağı dillendiriliyor.

Konuşulan bir başka senaryoya göre de Saadet Partisi ve Gelecek Partisi tek listeyle Milllet İttifakı içinde seçime katılacak, Yeniden Refah Partisi, HÜDAPAR ve bazı küçük partiler de ittifak kurarak seçime katılacak.

KARAMOLLAOĞLU’NUN TEMASLARI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 6’lı masa liderleriyle görüşmesinde parti kurmaylarının hazırladığı seçime katılma modelleri hakkında bilgi veriyor.

Karamollaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de milletvekili listelerini görüşeceği bildiridi. Ankara kulislerinde, Karamollaoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi ve diğer partilere CHP’nin kaç kontenjan ayırabileceği sorusunu yönelteceği konuşuluyor.

Politika