'Ucuz ürün' kuyruğunda asgari ücret itirazı: Önemli olan alım gücü

'Ucuz ürün' kuyruğunda asgari ücret itirazı: Önemli olan alım gücü
Ankara’da Toprak Mahsulleri'nin mağazası önünde kuyruk oluştu. Bekleyenler, asgari ücret miktarının değil alım gücünün önemini vurguladı.

Ankara’da Toprak Mahsulleri Satış Ofisi önünde ucuz ürün kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, 8 bin 506 liralık yeni asgari ücrete tepki gösterdi.

Sırada bekleyen bir emekli, ucuz ürün için 30 dakikadır sıra beklediğini belirterek "Hani ‘Enflasyon yok, yüzde 70’ diyorlar ya... Ne yüzde 70’i ya! Yüzde 200... Alamıyoruz hiçbir şey" dedi.

Emekli, asgari ücrette önemli noktanın satın alma gücü olduğunu ifade ederek "Ne alabileceksin, hepsine zam geliyor. ‘Dolar bazında en yüksek asgari ücret’ diyorlar. Peki alabildiğimiz şeyler… Bir kilo pirinç alırken şimdi yarım kilo alamıyoruz" diye konuştu.

Emekli olduğunda maaşının 1,5 asgari ücrete denk geldiğini, şimdi ise 4 bin lira maaş aldığını kaydetti.

'Ev kirası 4 bin liradan başlıyor'

Bir başka vatandaş da asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini belirterek, “8 bin 500 nasıl kurtarır? Zaten 4 bin lira ev kirası veriyorsun. Elektrikti, suydu... İki tane çocuk okutuyorsun ne yiyeceksin?” dedi.

Kuyrukta bekleyen bir emekli vatandaş, açıklanan asgari ücretin yeterli olmadığını belirterek "Emekliler olarak en ucuz yerleri arıyoruz" dedi.

4 bin 500 TL emekli maaşı alan bir vatandaş da marketleri kast ederek, “Eskiden girer alırdık, şimdi iki üç marketi gezmeden alamıyoruz” diye konuştu.

Bir emekli vatandaş da maaşlarının düşük olmasından yakınarak "Emekliye de asgari ücret kadar verirler inşallah" dedi. (ANKA)

Gündem