Uğur Dündar Atatürk'ün bozkurt yaptığı iddiasına Sinov'u kaynak gösterdi

Uğur Dündar Atatürk'ün bozkurt yaptığı iddiasına Sinov'u kaynak gösterdi
Uğur Dündar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "bozkurt" işareti yaptığı montajlı fotoğrafını gerçek sandı.

Kısa Dalga - Uğur Dündar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "bozkurt" işareti yapmadığını söyleyen bir kullanıcıya, “Peşin hükme varmadan önce, Atatürk konusunda uzman olan Con Sinov'u okumanızı öneririm” yanıtını verdi.

EURO 2024'te Türkiye - Avusturya maçında Merih Demiral, attığı gollerin ardından "bozkurt" işaretiyle sevinmişti. UEFA, Demiral hakkında soruşturma başlatmıştı.

Sosyal medyada "bozkurt" işaretine ilişkin tartışmalar sürüyor.

"Con Sinov'u okumanızı öneririm"

Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine karşı olmakla kalmıyor, bunları yapanları lanetliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kullandığı tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. O nedenle hepimiz Merih Demiral'ız” dedi.

ugur-dundar.jpg

Dündar, Atatürk'ün böyle bir kullanımının olmadığını söyleyen bir sosyal medya kullanıcısına şu yanıtı verdi:

“Peşin hükme varmadan önce, Atatürk konusunda uzman olan Con Sinov'u okumanızı öneririm. O tweet aklımıza öyle estiği için atılmadı!”

sinov-001.jpg

Sosyal medya fenomeni Con Sinov isimli kişi, Atatürk ile ilgili kitap yazmıştı.

Ancak Dündar'ın kaynak gösterdiği Sinov da “Atatürk'ün bozkurt selamı verirken çekilen fotoğrafı yok. İlgili fotoğraf montajlı. Fotoğrafın aslı, 1 Haziran 1935'te Florya Deniz Köşkü inşaatının denetlenmesi esnasında çekildi” ifadelerini kullanarak, gerçek ve montaj fotoğrafları paylaştı. (Haber Merkezi)

Gündem