Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Rus oligarkların Türkiye'ye gelme ihtimalinden memnun değiliz

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Rus oligarkların Türkiye'ye gelme ihtimalinden memnun değiliz
Rus oligarklarin Türkiye'de iş yapma ihtimali sorulan Büyükelçi Bodnar, "Bu durumdan memnun değiliz" dedi. Bodnar, Rusya'da çalışan şirketlerin Ukrayna'da iş yapamayacağını söyledi.

Türkiye'den Batı'dan uzaklaştırılan Rus milyarderlere yönelik çağrılar yapılırken, Ukrayna Büyükelçisi Vasil Bodnar, bu ihtimalden rahatsız olduklarını dile getirdi.

T24'e konuşan Bodnar, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde üstlendiği kolaylaştırıcı rolden memnun olduklarını söylerken, "Türkiye'nin mevcut krizdeki konumu nedeniyle bölgeye barışı herhangi bir ülkeden daha hızlı getirebileceği" değerlendirmesini yaptı.

"Sonuncusu perşembe günü Wall Street Journal’da olmak üzere, Ankara’nın Batı yaptırımlarına katılmaması sonucunda Türkiye’nin Rus oligarklar ve Kremlin yanlılarının parası için güvenli liman haline gelebileceği konusunda birçok haber yapıldı. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?" sorusu üzerine Bodnar şunları söyledi:

Dediğim gibi bu durumdan memnun değiliz. Tüm partnerlerimize bu konudaki endişelerimizi dile getiriyoruz. Ama diğer taraftan Türkiye’ye nasıl karar almaları gerektiği konusunda baskı yapmıyoruz. Son olarak şunu diyoruz: Söz konusu olan şeyler prestij, ikincil yaptırımlar, Ukrayna piyasasında olası iş birliği. Şunu dört gözle bekliyoruz: Savaşa ve rüzgârın tamamen bizim tarafımıza dönmemesine rağmen artık yakında Ukrayna’yı tekrar inşa etmeye başlayacağımıza inanıyoruz. Yapacak çok iş olacak; bu da dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için önemli. Türk şirketleri de tecrübeleri ve imkânlarıyla Ukrayna’da yapacak çok fazla iş bulabilir. Ancak bu şirketler Rusya’da çalışıyorlarsa, aynı zamanda Ukrayna’da iş yapabilme fırsatı bulabileceklerini sanmıyorum. Felsefi açıdan daha çok soru olabilir, ancak somut durum bu. Biz görüşlerimizi oldukça açık ve adil şekilde paylaşıyoruz.

Dünya