Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy fotoğraflı paylaştı: Viktor Medvedçuk tutuklandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy fotoğraflı paylaştı: Viktor Medvedçuk tutuklandı
Geçen yıl casusluktan ev hapsine çarptırılan, şubatta kaçan Ukraynalı milletvekili ve Putin'in yakın dostu Viktor Medvedçuk tutuklandı. Viktor Medvedçuk'un kelepçeli fotoğrafını Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy paylaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukraynalı milletvekili ve Yaşam İçin Muhalefet Platformu lideri Viktor Medvedçuk'un tutuklandığını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen, Medvedçuk geçen yıl casusluk suçlamasıyla ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Medvedçuk'un 27 Şubat'ta ev hapsinden kaçtığı açıklanmıştı.

Zelenskiy, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Medvedçuk'un ellerinin kelepçeli olduğu görülüyor. Zelensky, Medvedchuk'un Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yakalandığını duyurdu.

tutuk1.jpeg

PUTİN'İN KIZININ VAFTİZ BABASI

Viktor Volodimiroviç Medvedçuk, 29 Ağustos 2019'dan itibaren Ukrayna Yüksek Şurasında milletvekili olarak görev yürütüyordu. 2002 ile 2005 yılları arasında eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma'nın Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı olarak görev yaptı.

Kasım 2018'de Medvedçuk, daha sonra Muhalefet Platformu - Yaşam İçin Partisi ile birleşen Yaşam İçin Siyasi Parti'nin siyasi konseyinin başkanı seçildi. 2019 Ukrayna parlamento seçimlerinde parti ülke çapındaki parti listesinde 37 sandalye ve 6 seçim bölgesi koltuğu kazandı.

Ukrayna'da Medvedçuk, "kişisel bir dost" olarak adlandırdığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki olarak görülüyor. Putin, aynı zamanda Medvedçuk'un kızı Darina'nın vaftiz babası.

19 Şubat 2021'de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, terörizmin finanse edildiği iddiasıyla Medvedçuk ve eşi Oksana Marçenko'yu Ukrayna yaptırımlar listesine dahil etmişti.

ZELENSKİY'E İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Medvedçuk'un lideri olduğu Yaşam İçin Muhalefet Platformu, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonu başlatmasından bir gün önce Zelenskiy'e istifa çağrısında bulunmuştu.

44 milletvekili bulunan platform, yaptığı açıklamada "Seçimlerde, Ukraynalı seçmenlerin üçte ikisi barış için, Ukrayna'nın Donbass'a ve Donbass'ın Ukrayna'ya dönmesi için oy kullandı. Ancak hükümet, ulusal öneme sahip bu görevle başa çıkmakta başarısız oldu. Politikacıların korkaklığının, hırslarının ve sorumsuzluğunun bedelini tüm bir ülke ve vatandaşları ödememelidir. Zelenskiy hükümetinin yenilgisi, ülke için bir yenilgi olmamalı" denilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya