Ukrayna: İki Bayraktar TB2 ile üç günde 26.5 milyon dolarlık Rus ekipmanını imha ettik

Ukrayna: İki Bayraktar TB2 ile üç günde 26.5 milyon dolarlık Rus ekipmanını imha ettik
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny, 31 Ağustos-2 Eylül arasında iki Bayraktar TB2 SİHA ile toplamda 26.5 milyon dolarlık Rus ekipmanını imha ettiklerini savundu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny, son üç günde Türkiye yapımı Bayraktar SİHA'larıyla 26.5 milyon dolar değerindeki Rus askeri ekipmanını imha ettiklerini savundu. Zaluzhny, 31 Ağustos-2 Eylül arasında imha ettikleri ekipman arasında sekiz tankın da bulunduğunu söyledi.

Telegram hesabından açıklama yapan Zaluzhny, "Son üç günde, 31 Ağustos-2 Eylül arasında, iki insansız Bayraktar TB2 aracı düşmana ait toplamda 26.5 milyon dolar değerindeki ekipmanı imha etti. Bunlar, (her birinin tahmini değer 3 milyon dolar olan) sekiz adet T-72 tankı, bir adet Akatsiya kundağı motorlu obüs (1.6 milyon dolar), bir IFV (0.6 milyon dolar) ve obüsler (0.3 milyon dolar)" ifadelerini kullandı.

Beş adet T-72 tankına ve 1.85 milyon dolar değerindeki bir adet IFV'ye de hasar verildiğini savunan Zaluzhny, imha edilen ve hasar alan ekipmanın toplam değerinin 28.35 milyon dolar olduğunu belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı, "Yetenekli askerlerimizin kullandığı etkili Türk Bayraktarları güçlü bir silah! Bunlardan biri, dost Ukrayna'dan yardım olarak geldi" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya