Ukrayna Kırım Köprüsü’ne saldırdı: Rusya Dışişleri Bakanlığı "Cevapsız kalmayacak" dedi

Ukrayna Kırım Köprüsü’ne saldırdı: Rusya Dışişleri Bakanlığı "Cevapsız kalmayacak" dedi
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü’ne ikinci defa saldırı girişiminde bulunduğunu aktardı.

Bakanlıktan ikinci saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 15.00 sularında Kiev rejimi, saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım Köprüsü’ne terör saldırısı yapmak için yeni bir girişimde bulundu.” ifadesine yer verildi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği habere göre; Rus hava savunma füze sistemlerinin Ukrayna füzesini tespit ederek havadayken düşürdüğü kaydedilen açıklamada, herhangi bir hasar ve can kaybının olmadığı aktarıldı

Rusya'dan 'karşılık verilecek' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kırım Köprüsü ve Kırım Yarımadası'na Ukrayna’nın yaptığı saldırı girişimlerini kınayarak, bu eylemlerin cevapsız kalmayacağını vurguladı.

Zaharova, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Kırım Köprüsü, saldırıların kabul edilemez olduğu tamamen sivil altyapıdır. Geçen yılın sonbaharından beri köprü bu tür saldırılara maruz kalıyor. Ayrıca (bu saldırılarla) sivillerin ölümüne de yol açtılar” ifadelerini kullandı.

Batı’nın büyük yardımlarına rağmen temas hattındaki durumu değiştiremeyen Ukrayna ordusunun “terör yöntemleriyle” sivil yerleri ve sivilleri hedef aldığını belirten Zaharova, “Bu tür sabotaj eylemleri, bir kez daha uluslararası topluma Kiev rejiminin gerçek yüzünü gösteriyor. Bu tür barbarca eylemler haklı gösterilemez ve cevapsız kalmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın gece saatlerinde de Kırım Yarımadası'na 20 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu ve İHA’ların havada vurulduğunu bildirmişti. ( )

Dünya