Ukrayna: Ruslar 200 bin kişilik yeni bir ordu hazırlıyor

Ukrayna: Ruslar 200 bin kişilik yeni bir ordu hazırlıyor
Ukraynalı General Zaluzhniy, "Ruslar 200 bin kişilik yeni bir ordu hazırlıyor. Tekrar Kiev'i almaya çalışacaklarından şüphem yok" dedi.

Ukrayna, Rusya'nın yeni yılda Kiev'i de hedef alan büyük bir kara operasyonuna hazırlandığını ileri sürdü.

The Economist dergisine röportaj veren Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, General Valery Zaluzhniy ve General Oleksandr Syrskiy bu saldırının ocak ayında başlatılabileceğini söyledi.

Euronews’te yer alan habere göre, harekâtın Donbas bölgesinden, güneyden ya da Belarus üzerinden başlatılabileceğini bildiren yetkililer, Moskova'nın daha önce almayı deneyip başaramadığı Kiev'e tekrar saldırabileceğini söledi.

Zaluzhniy, "Ruslar 200 bin kişilik yeni bir ordu hazırlıyor. Tekrar Kiev'i almaya çalışacaklarından şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Guardian'da yer alan haberde de Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov gelişmelerin Rusya'nın yeni kapsamlı bir saldırıya hazırlandığını gösterdiğini vurguladı. Reznnikov ise bu saldırının kısmi seferberlikle silahaltına alınan 300 bin askerin eğitimlerinin tamamlanacağı şubat ayında gerçekleşebileceği tahmininde bulundu.

Öte yandan hem Rusya hem de Ukrayna, Noel sırasında bir ateşkes olmayacağını açıkladı.

Dünya