Ukrayna: Rusya, savaşın başından beri 500 çocuk öldürdü

Ukrayna: Rusya, savaşın başından beri 500 çocuk öldürdü
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın Şubat 2022'den beri saldırılarında 500 çocuğun ölümüne neden olduğunu öne sürdü.

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'nın doğu bölgelerini işgal etmeye başlamıştı. Savaşta henüz taraflardan birinin nihai zaferi yok, çatışmalar sürüyor.

Zelenski, resmi Telegram hesabındaki açıklamasında, Harkiv'de 13 yaşındaki Dmytro, Vinnytsia'da 4 yaşındaki Lisa ve Novosolone'de 2 günlük Serhii'nin Rusya'nın saldırılarında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ukrayna başkanı şunları kaydetti: "Onlar, Rusya'nın saldırısı sonucu hayatları mahvolan 500 masum çocuk arasındaydı. Birçoğu ünlü akademisyenler, sanatçılar, spor şampiyonları olabilirdi. Ukrayna'nın tarihine katkıda bulunabilirdi. Düşmanın füzelerinin ve nefretinin kurbanı oldular, bu füzeler genç Ukraynalıların canını almaya devam ediyor."

Zelenski, savaşa bağlı nedenlerle yaralanan çocukların toplam sayısının tespit edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Aktif çatışmalar ve Ukrayna topraklarının bir kısmının geçici olarak işgal edilmesi nedeniyle yaralanan çocukların sayısını tam olarak tespit etmek hala mümkün değil. Direnmeli ve bu savaşı kazanmalıyız. Tüm Ukrayna, tüm halkımız, tüm çocuklarımız Rus teröründen kurtulmalıdır” ifadesini kullandı. (DHA)

Dünya