Ukrayna: Rusya'nın füze saldırılarında 11 kişi öldü

Ukrayna: Rusya'nın füze saldırılarında 11 kişi öldü
Ukrayna Acil Durumlar Servisi, 11 bölgede 35 binanın vurulması sonucu 11 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Almanya ve ABD'nin Ukrayna'ya tank gönderme kararının ardından Rusya, dün Ukrayna'ya seyir füzeleriyle saldırdı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Ukrayna Acil Durumlar Servisi 11 bölgede 35 binanın vurulması sonucu 11 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını duyurdu. Kurum en büyük zararın başkentin de içinde yer aldığı Kiev bölgesinde olduğunu belirtti. Odessa bölgesinde de iki enerji tesisinin vurulduğu açıklanmıştı.

Ukraynalı yetkililer çarşamba gecesi 15'i başkent civarında olmak üzere 24 Rus İHA'sı düşürdüklerini ve dün sabah saatlerinde de Rusya'nın gönderdiği 55 füzeden 47'sinin hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü duyurmuştu.

Dün Ukrayna genelinde saldırılardan hemen önce uyarı sirenleri çalmış, başkent Kiev'de insanlar korunmak için metro istasyonlarına sığınmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy dün akşam saatlerinde Telegram hesabından yaptığı açıklamada "Terörist ülkenin bizi büyük bir füze saldırısıyla korkutmaya yönelik başka bir girişimi yakın zamanda yenilgiye uğradı, tıpkı yakında tüm Rusya'nın yenileceği gibi" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya