Ukrayna'da referandumlar tamamlandı: İlk sonuçlara göre Rusya yanlısı oylar yüzde 90'ın üzerinde

Ukrayna'da referandumlar tamamlandı: İlk sonuçlara göre Rusya yanlısı oylar yüzde 90'ın üzerinde
Ukrayna’da dört bölgede yapılan tartışmalı referandumlarda gelen ilk sonuçlara göre Rusya yanlısı oyların yüzde 90'ın üzerinde olduğu belirtiliyor.

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki dört bölgede Rusya'ya bağlanma konusunda düzenlenen tartışmalı referandumları için oy verme işlemleri TSİ 16.00’da tamamlandı.

Herson, Zaporojye, LHC ve DHC’de düzenlenen her dört referandumda da halka Rusya’ya bağlanmak isteyip istemedikleri sorusu yöneltildi.

OYLARIN YÜZDE 12 İLA 20'Sİ SAYILDI

Sputnik'te yer alana habere göre, LHC Seçim Komitesi Başkanı Elena Kravçenko, sandıkların kapanması ardından oyların yüzde 14.07’sinin sayıldığını, buna göre seçmenlerin yüzde 97.79’unun oylarını Rusya’nın bünyesine girmekten yana kullandıklarını kaydetti.

Zaporojye bölgesinde gerçekleştirilen referandumun kesinleşmemiş sonuçlarınınsa yarın akşam duyurulması bekleniyor.

LHC, DHC, Herson ve Zaporojye’nin yerel seçim komisyonu yetkililerine göre her dört bölgede de gerçekleştirilen referandumların ardından oy sayım işlemlerine geçildi ve oyların yüzde 12 ila 20’si sayıldı.

RUSYA YANLISI OYLAR YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE

Kesinleşmemiş sonuçlara göre DHC’de seçmenlerin yüzde 98.05’i oylarını Rusya’dan bağlanmaktan yana kullanırken, LHC’de vatandaşların 97.7’si, Rusya’ya bağlanmak isteyip istemedikleri sorusuna ‘evet’ yanıtını verdi. Bu oran Herson bölgesinde yüzde 97.4, Zaporojye’deyse yüzde 98.

Dünya