Ukraynalı modelin ölümüne ilişkin davada sevgilisine beraat

Ukraynalı modelin ölümüne ilişkin davada sevgilisine beraat
İstanbul'da geçen yıl balkonda düşerek ölen 33 yaşındaki Anzelika Srabiants davasında yargılanan sevgilisi beraat etti.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burak Ercan getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında verdiği mütalaada sanık hakkında yeterli delil olmadığını ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini göz önüne alarak beraatını talep etti.

Sanık Burak Ercan savunmasında şunları söyledi: "Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Ben ilk başta maktulenin elini balkonda göremedim. Sonrasında balkonda asılı olduğunu görünce telefonu bırakarak kendisine koştum. Tutup çekmeye çalıştım. Bu sırada kemerimi çıkarıp bu şekilde çekmek isterken elimden kayıp düştü. O sırada kendisi 'Biri bize yardım etsin' diyordu. O da benim ona yardımcı olduğumun delilidir. Ben suçsuzum. Beraatımı talep ederim."

Sanık Burak Ercan'ın avukatı Çağrı Çetin, "Müvekkil 18 aydır tutukludur. Tahliyesini ve beraatını talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında yeterli delil olmadığını belirterek beraatına karar verdi.

Sanık Burak Ercan kararla birlikte tahliye edildi.

İddianame ne deniyordu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Srabiants'ın Sancaktepe ilçesinde 10 Haziran 2021'de Ercan'ın evinin balkonundan düşerek öldüğü anlatılıyor.

İddianamede Burak Ercan'ın 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'dan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. (DHA)

Gündem