Ülkü Ocakları eski başkanı başından silahla vuruldu

Ülkü Ocakları eski başkanı başından silahla vuruldu
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da silahlı saldırıya uğradı. Bahçeli'nin 'isteği' ile görevinden istifa eden Ateş, dün İYİ Partililerle fotoğraf paylaşmıştı.

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş (38), motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında yaşamını yitirdi.

DHA'nın haberine göre, olay saat 14.30 sıralarında Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456'ncı Sokak'ta meydana geldi. Doç. Dr. Sinan Ateş ve yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt, sokaktan motosikletle geçen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayın ardından kaçan motosikletli saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

İYİ Partililerle fotoğraf paylaştı

Ateş, dün Instagram hesabından İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde Meral Akşener'den yana tavır alan Mahmut Korkmaz ve İbrahim Sungur ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmış ve "Ülkücüyüm demenin zor olduğu günlerde ülkücülük davası uğruna mücadele veren davamızın aksaçlılarıyla” demişti.

'Bahçeli'nin isteği ile istifa etti' iddiası

2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Ateş, 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ettiği iddia edilirken, mevcut Ülkü Ocakları yönetimi ile arasında sorun olduğu belirtiliyor.

Gündem