Uluslararası Basın Enstitüsü'nden medya ekonomisi ve finans sempozyumu

Uluslararası Basın Enstitüsü'nden medya ekonomisi ve finans sempozyumu
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi, 11 Kasım'da 'Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği' başlıklı sempozyum düzenleyecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek sempozyum, Türkiye’nin çeşitli köşelerinden yeni kuşak gazeteciler ile gazetecilik öğrencilerini, uluslararası ve yerel uzmanların yanı sıra dijital, görsel ve yazılı mecralarda çalışan tanınan gazetecilerle buluşturmayı amaçlıyor.

'Yerel Medyada Sürdürülebilir Gazetecilik', 'Sahada habercilik, freelance (serbest) çalışmak' ve 'Araştırmacı gazeteciliğin finansmanı' başlıklarını taşıyan paneller aracılığıyla katılımcılar, gerek genç gerekse deneyimli meslektaşlarıyla Türkiye’de dinamik ve sürdürülebilir bir yeni medyanın nasıl oluşturulabileceği sorusuna yanıt arayacak.

'Araştırmacı gazeteciliğin finansmanı' başlıklı oturumda Kısa Dalga yazarları Hale Gönültaş ve Özge Mumcu Aybars konuşma yapacak.

Etkinlikte ayrıca 'A Dark Place' adlı belgeselin Türkiye’deki ilk gösterimi de yapılacak. IPI ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilciliği’nin ortak yapımı belgesel, çevrimiçi taciz ve saldırılara maruz kalan kadın gazetecilerin birinci elden deneyimlerini konu alıyor.

Belgeselde Türkiye, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İngiltere, İspanya ve Sırbistan’dan insan hakları, toplumsal cinsiyet ve medya özgürlükleri uzmanlarının görüşlerine yer veriliyor.

Belgesel gösteriminin hemen ardından, filmin yönetmeni ve IPI’ın Dijital İletişim Müdürü Javier Luque Martinez ve AGİT’ten katılacak bir temsilciyle soru-cevap toplantısı düzenlenecek. (Kısa Dalga)

Gündem