Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Netanyahu ve Hamas liderinin tutuklanmasını istedi

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Netanyahu ve Hamas liderinin tutuklanmasını istedi
Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ile hükümet yetkilileri ve Hamas liderleri hakkında savaş suçu işledikleri iddiasıyla tutuklama emri istedi. Han, her iki tarafa da çeşitli suçlamalar yöneltti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, Hamas liderleri ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla birlikte bazı İsrail yöneticisinin tutuklanmasını talep etti.

Kerim Han, ABD merkezli CNN'e yaptığı açıklamada, Hamas liderinden Yahya Sinvar ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılmasını istediğini söyledi.

UCM yargıçlarından oluşan bir heyet şimdi başsavcı Karim Han'ın tutuklama emri için yaptığı başvuruyu değerlendirecek.

Hamas'a yönelttiği suçlamalar neler?

Başsavcı Han, CNN'e yaptığı açıklamada Hamas lideri Yahya Sinvar, El Kasım Tugayları lideri Muhammed Diab İbrahim El Masri ve Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'ye yöneltilen suçlamalar arasında "imha, cinayet, rehin alma, tecavüz ve gözaltında cinsel saldırı" olduğunu söyledi.

İsrail hükümetine yönelttiği suçlar neler?

Han'a göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a yöneltilen suçlamalar arasında "imhaya neden olmak, insani yardım malzemelerinin engellenmesi de dahil olmak üzere bir savaş yöntemi olarak açlığa neden olmak, çatışmalarda kasıtlı olarak sivilleri hedef almak" yer alıyor. (Kısa Dalga)

Dünya