Ümit Dikbayır İYİ Parti'den kesin ihraç edildi

Ümit Dikbayır İYİ Parti'den kesin ihraç edildi
Adı taciz iddialarına karışan ve Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği öne sürülerek disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını incelettiği gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin olarak partiden ihraç edildi.

İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Müşterek Disiplin Kurulumuz, 5 Aralık 2023 tarihinde toplanarak Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın oybirliği ile kesin olarak partiden ihracına karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.

Neden ihraç edildi?

Ümit Dikbayır'un ihraç edilmesi ile ilgili ilk gerekçe Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği iddiası oldu.

İkinci bir iddia da, Gazeteci İsmail Saymaz'ın Kasım ayında yazdığı üzere Dikbayır'ın partideki bir kadına cinsel tacizde bulunduğuna dair oldu. Saymaz ayrıca, bu olayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "fuhuş oteli işleten emniyet müdürü" iddiasıyla da ilgili olduğunu öne sürdü.

Kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istedi

Dikbayır ise hakkında ortaya atılanları kabul etmeyerek avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, nüfuzu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme suçlarından kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istemişti. İki hafta önce partisinin Meclis Grubuna ve Genel Merkez Disiplin Kuruluna verdiği dilekçelere yanıt alamadığını belirten Dikbayır, bu iddiaların üstünün örtülmesini istemediği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etmiş aynı doğrultuda dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvurduğunu söylemişti.

(Kısa Dalga)

Gündem