Ümit Özdağ oylarını kavga dövüş artırıyor

Ümit Özdağ oylarını kavga dövüş artırıyor
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, mülteci sorunu üzerinden kendine özgü üslubuyla yaptığı tartışmalarla gündem olmaya devam ediyor. Son kamuoyu araştırmalarına göre bu popülerlik Zafer Partisi'nin oylarını beklenmedik oranda arttırmasını sağlamış görünüyor.

Mültecilere yönelik ırkçı söylemleriyle gündeme gelen, Süleyman Soylu ve Melih Gökçek gibi iktidar temsilcileriyle sert polemiklere giren Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi bir ay içinde oylarını artırdı.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları son seçim anketine göre sığınmacı karşıtı çıkışlarıyla gündemde olan Zafer Partisi oy oranını bir ayda üç kat artırmıştı.

"BU ORANDA BİR ARTIŞ BEKLEMİYORDUM"

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki de devam eden son anketlerinde Zafer Partisi'nin oylarını arttırdığına işaret ediyor. Bu oranda bir artış beklemediğini ifade eden Selçuki'nin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Mayıs ayı Türkiye Raporu anketimiz devam ediyor. Mevcut sonuçlar Zafer Partisi'nde büyük bir süprize işaret ediyor. Artış olacağını öngörmek mümkündü tabi ama bu oranda bir artış beklemiyordum."

Mülteci meselesi üzerinden hem İçişleri Bakanı Soylu ile son olarak da eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek ile tartışan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ gündemdeki yerini koruyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında, 'hayvandan aşağıdır', 'soros çocuğu' ve 'operasyon çocuğu' ifadelerini kullanmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Soylu'yu İçişleri Bakanlığı önünde düelloya davet etmişti. Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı önüne yürümesi çıkan arbede sonucu engellenmişti.

Tartışma devam ederken eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te Ümit Özdağ için sosyal medya hesabından "eğitilmiş biri" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Özdağ, Süleyman Soylu'yla konuştuğu üslupla Gökçek'e cevap verdi. Özdağ, Gökçek için "Bir daha suça meyilli zekan İle benim karşıma çakarsan seni perişan ederim Melih. Söz veriyorum" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem