"Un, yağ ve şekerde sıkıntı var, fiyatlar bir daha eskisi gibi olmaz"

"Un, yağ ve şekerde sıkıntı var, fiyatlar bir daha eskisi gibi olmaz"
Zonguldak'ta kurumsal bir firmada yağ dağıtımı yapan Osman Tıfıl, "Un fiyatlarının da yükseleceği söyleniyor. Şekerde de bir sıkıntı var. Şekerin çuvalının 700 lirayı bulacağı söyleniyor. Bu fiyatlar bir daha eskisi gibi olmaz. Ülkede çok büyük bir sıkıntı var" diyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sonrası  Rusya'nın Azak Denizi'ndeki Rostov Limanı'nda bulunan Türkiye'ye ait yağ taşıyan 15-16 geminin çıkışına izin vermemesinin ardından Türkiye’nin yağsız kalabileceği gündeme gelmişti. Marketlerde 1-1,5 ay yetecek kadar yağ kaldığına dair uyarılar yapılırken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bu sabah bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladı.

cumhuriyet.com.tr'den Sude Güner'e konuşan ve Zonguldak'ta kurumsal bir firmada yağ dağıtımı yapan Osman Tıfıl“Palm yağı ve kanola yağı ithal edilmesiyle Türkiye’de satışa başlanacağı söyleniyor” şeklinde konuştu.

Osman Tıfıl şunları anlattı:

“Esnaf stok yapamadı, kendi çalıştığım firmanın bayisinde de stok yok. Fabrikalar bizim stoğumuzu görerek ürünleri bize teslim ediyorlar. Bizim her kestiğimiz faturanın bir kopyası da onlarda var. Yani biz onlardan bir tır yağ talep ettiğimizde bize bir tır yağ vermiyorlar. ‘Senin deponda bir tır yağ zaten var. Bu malı sat ondan sonra al’ diyorlar. Bu sebeple yağ stoğu bizde zaten yok. Marketlerde de eskisi gibi yağ stoğu yok. Stokları olsa bile yeni fiyattan fatura kesmeleri lazım”

“Esnafın ve marketlerin korkusu sadece yağ değil. Buğdayda da sıkıntı çıkacak. Biz buğdayı Rusya ve Ukrayna’dan ithal ediyoruz. Un fiyatlarının da yükseleceği söyleniyor. Ürün tedarikçilerini aradık buğday yok diyorlar. Un fiyatı veremiyorlar. Şekerde de bir sıkıntı var. Şekerin çuvalının 700 lirayı bulacağı söyleniyor. Bu fiyatlar bir daha eskisi gibi olmaz. Ülkede çok büyük bir sıkıntı var. Allah sonumuzu hayır etsin”

Ekonomi