Üniversitede ayrımcılığa karşı 2100 imza

Üniversitede ayrımcılığa karşı 2100 imza
Ayrım yapılmadan tüm üniversite personeline ‘yükseköğretim tazminatı ve üniversite ödeneği’ verilmesini isteyen Eğitim Sen Genel Başkanı Necla Kurul, bu talepleri içeren 2100 imzayı YÖK'e ileteceklerini bildirdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, YÖK uygulamaları ile idari ve teknik personelin sorunlarına dair sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

ANKA'nın haberine göre, akademik, idari ve teknik personel ile tüm yardımcı hizmetlerde çalışanlar ile öğrencilerin üniversite bileşenleri olduğunu söyleyen Kurul, "Ancak üniversitelerde kadrolu, sözleşmeli ve işçi olarak istihdam edilen personel, sınırlı özlük hakları ve açlık sınırında ücretler ile yaşam mücadelesi vermekte olup, üniversitelerin olanaklarından bütünüyle yararlanmamakta, yükseköğretim kurumlarındaki karar mekanizmalarında yer almamaktadır" dedi.

"Ayrımcılık yaratıyor, dayanışmayı zedeliyor"

Kurul, bu durumun ayrımcılık yarattığını, akademik personel ile diğer personel arasındaki dayanışmayı zedelediğini söyledi.

Kurul, "İdari ve teknik personelin üniversite bünyesindeki eğitim olanaklarından sosyal imkanlara kadar karşılaştığı ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalar, yaşanan sorunların çözümü noktasında acilen adım atılmasını zorunlu kılmaktadır. Kaldı ki, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ile akademik personele çeşitli oranlarda verilen ‘Üniversite Ödeneği’ üniversitede çalışan idari personele verilmemiştir. Ayrıca, 2014 yılında 6564 sayılı Kanun ile üniversitede akademik personeline uygulanmak üzere ‘Yükseköğretim Tazminatı’ getirilmiştir. O dönemde sendikamızın tüm taleplerine rağmen ne yazık ki üniversitelerin akademik personel dışında kalan çalışanları bu haktan mahrum edilmiş, yükseköğretim tazminatı hakkı verilmemiştir" diye konuştu.

2100 imza YÖK'e iletilecek

Tüm üniversite personelinin haklarının görmezden gelinmesine karşı toplanan 2100 imzayı YÖK’e ileteceklerini bildiren Prof. Kurul, "Talebimiz ise ayrım yapılmadan tüm üniversite personeline ‘yükseköğretim tazminatı ve üniversite ödeneği’ verilmesidir" diye konuştu.

Gündem