Üniversiteli genç kuryenin ölümünde 'ihmal' iddiası: Aydınlatma yoktu

Üniversiteli genç kuryenin ölümünde 'ihmal' iddiası: Aydınlatma yoktu
Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Bünyamin Berker, kuryelik yaparken okul yerleşkesinde kaza geçirerek hayatını kaybetti. Berker'in ölümünde ihmal iddiası gündeme getirildi.

Olay 15 Kasım'da akşam saatlerinde Battalgazi ilçesinin Çamurlu Mahallesi’nde İnönü Üniversitesi Kampüsü Eczacılık Fakültesi’nin yakınında meydana geldi.

Okul yerleşkesindeki bir işletmede çalışan Berker, öğrenci arkadaşının yerine mesai yaparken sipariş götürdü. 22 yaşındaki kurye, dönüş yolundayken kanalizasyon için açılan çukura düştü.

Ajanslar, Berker'in kontrol kaybetmesinin ardından yol kenarındaki çukura düştüğünü yazdı.

Kurye Haber'in aktardığına göre kafasını vuran Berker, hastanede 4 gün uyutulmasının ardından dün hayatını kaybetti.

'ÇUKUR YOLA TAŞIYORDU; AYDINLATMA YOKTU'

Malatya Kuryeler Derneği Başkanı Cihan Burak ise kuryenin ölümünde ihmal iddiasına dikkat çekerek şunları söyledi: “Haber aldıktan bir saat sonra Batı Lojmanları’na (kazanın olduğu yere) gittim. 1.5 metre genişliğinde 2.5 metre uzunluğunda bir kanalizasyon çukuru açmışlar. Yol boyunca ne bir aydınlatma ne reflektif bir işaret mevcut değildi. Yola taşan kanalizasyon çukurunun molozlarına çarpan arkadaşımız sürüklenip kafasını çarpıyor ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor. Ben olay yerine gittiğimde etrafı şeritle ve bariyerler ile çevrilmiş yerdeki kan izleri yıkanmıştı.

'SONRADAN GÜVENLİK KONDU'

Yaşanan durumu kuryenin hatası ve kaza olarak değerlendirmek olayda sorumluluğu olanları görünmez kılar. Bünyamin yaralanmadan önce tedbir almayanlar, yola aydınlatma koymayan ve çevre güvenliği almayanlar Bünyamin hastanede yaşam mücadelesi verirken bir saat içinde tüm bunları gerçekleştirdiler.

Üniversitenin içinde olan bir alandaki tüm ihmallerin sorumluluğu oradaki yetkililere ait olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kurye arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre Bünyamin’in çalıştığı işletmede ekipman verilmediği gibi kuryelere hızlı gidip gelmeleri

'SİGORTASIZDI'

Bünyamin’in sigortasız çalıştırıldığı ve bu olay yaşandıktan sonra geriye dönük sigorta yaptıkları da bize gelen bilgiler arasında. Bileşeni olduğumuz Kuryeler Federasyonu ve Kuryeler Konfederasyonu ile birlikte Malatya Kuryeler Derneği olarak bu cinayetin takipçisi olacağız. Bir insan kolay yetişmiyor ölmesi de bu kadar kolay olamaz.” (Kısa Dalga)

Gündem