Ünlü sanatçı hastalığa yenildi, 65 yaşında hayata veda etti

Ünlü sanatçı hastalığa yenildi, 65 yaşında hayata veda etti
Dünyaca ünlü The Pogues grubunun solisti, İrlandalı müzisyen Shane MacGowan 65 yaşında hayata veda etti. Kariyerinin ilk döneminde İrlanda Kurtuluş Örgütü'ne (IRA) duyduğu sempatiyi gizlemeyen Shane MacGowan, bu gruba katılacak cesareti bulamadığından utanç duyduğunu söylemişti.

Aylardır, amansız bir hastalıkla mücadele eden, hastanede tedavi altında bulunan ve kısa süre önce de evine çıkan Shane MacGowan beyinde meydana gelen 'ensefalit' ile mücadele ediyordu.

Fakat ondan önce de bir dizi sağlık sorunu yaşamıştı. Önce 2016 yılında düşerek leğen kemiğini kırdı. Ardından bir kez daha kaza geçirdi ve bu kez dizini kırdı. Hemen sonra sol dizindeki bağlar yırtıldı.

Shane MaCGowan'ın eşi Victoria daha birkaç hafta önce sosyal medya üzerinden onu kaybetmekten ne kadar korktuğunu anlatan uzun ve duygu dolu bir yazı kaleme almıştı.

IRA sempatizanı

Tam adıyla Shane Patrick Lysaght MacGowan, 1957 yılında dünyaya geldi. Bütün ailesi müzisyendi.

Aslen İrlandalı olan MacGowan, bu ülkenin kültürü üzerine yazdığı şarkılarla tanınıyor. Kariyerinin ilk döneminde İrlanda Kurtuluş Örgütü IRA'ya duyduğu sempatiyi gizlemeyen Shane MacGowan, bu gruba katılacak cesareti bulamadığından utanç duyduğunu söylemişti.

Pogues grubuyla birlikte beş albüm yapan MacGowan, solo albümler de çıkardı. Bu arada grubun en ünlü şarkısının bir Noel klasiği olan Fairytale of New York olduğunu da hatırlatalım.

Müzik dünyasının bir dönemine damgasını vuran Shane MacGowan, Nick Cave, Sinead O'Connor, Joe Strummer gibi müzisyenlerin yanı sıra Johnny Depp ile yaptığı çalışmalarla da tanınıyordu.

Ensefalit nedir?

Ensefalit, beynin iltihaplandığı, yani şiştiği nadir görülen ciddi bir sağlık sorunudur. Hayatı tehdit edici olabilir ve hastanede acil tedavi gerektirir. Bu hastalık herkesi etkileyebilir. Ensefalit bazen yüksek ateş ve baş ağrısı gibi grip benzeri belirtilerle başlar. Fakat bunlar her zaman ortaya çıkmaz. Saatler, günler veya haftalar içinde daha ciddi semptomlar gelişir. Bunlar arasında kafa karışıklığı veya yönelim bozukluğu, nöbetler, kişilik ve davranışta değişiklikler veya bilinç kaybı sayılabilir. Ensefalite neyin sebep olduğu her zaman açık değildir. Ancak önemli nedenlerinden biri viral enfeksiyonlardır. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat