Ürdün'de zehirli gaz sızıntısı: En az 10 ölü, 251 yaralı

Ürdün'de zehirli gaz sızıntısı: En az 10 ölü, 251 yaralı
Ürdün'ün Akabe limanında, 25 ton klor gazı taşıyan depolama tankı nakliyat sırasında vinçten düştü. Tanktan sarı renkte zehirli klor gazı sızarken, en az 10 kişi öldü.

Ürdün'ün Akabe limanında zehirli gaz taşıyan bir depolama tankının nakliyat sırasında düşürülmesi sonucu gaz sızıntısı yaşanıyor. 25 ton klor gazı taşıyan tanktaki sızıntı nedeniyle en az 10 kişinin öldüğü, 251 kişinin yaralandığı açıklandı. Yetkililer, halktan camlarını kapalı tutmalarını ve dışarıya çıkmamalarını istedi.

AN BE AN GÖRÜNTÜLENDİ

Reuters'a konuşan yetkililer, Cibuti'ye ihraç edilecek 25 ton klor gazını taşıyan bir tankın limanda taşındığı sırada düşürüldüğünü söyledi. Devlet televizyonunun Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde de, tankın vinçten düşüp bir geminin güvertesine çarptığı, ardından da sarı renkli bir gaz hızla çevreye yayılırken insanların kaçtığı görüldü.

Sızıntının ardından Akabe limanındaki buğday silolarındaki faaliyet durduruldu. Limandaki deniz trafiğinin ise devam ettiği belirtildi. Liman İşletmeleri Genel Müdürü Muhammad Salman, bununla birlikte yakındaki gemilerin bölgeden uzak durmalarını istediklerini de söyledi.

BOĞULMAYA SEBEP OLUYOR

Dezenfektan ve su temizlemek amacıyla kullanılan klor gazı, solunması halinde hidroklorik aside dönüşüyor ve akciğerden suyun dışa atılması şeklinde bir reaksiyona yol açarak boğulmaya sebep oluyor.

TAHLİYE UÇAKLARI GÖNDERİLDİ

Sivil Savunma'dan yapılan açıklamada sızıntıya karşı uzmanların bölgeye sevk edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı liderliğinde bir soruşturma ekibi kurulduğu açıklanırken, Akabe'ye tahliye uçaklarının gönderildiği de aktarılıyor.

Kızıldeniz'in kuzey ucunda bulunan Akabe limanı, özellikle Irak'la ihracat ve ithalat için kullanılıyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE

Ankara da hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün'ün Akabe Limanı'nda yaşanan bir kaza sonucu meydana gelen patlamada, hayatını kaybedenlerin ve çok sayıda yaralananların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Ürdün halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi. (Kısa Dalga)

Dünya