Şanlıurfa'da AKP'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül kaybetti, Yeniden Refah'ın adayı Kasım Gülpınar kazandı

Şanlıurfa'da AKP'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül kaybetti, Yeniden Refah'ın adayı Kasım Gülpınar kazandı
2023 Seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren Yeniden Refah Partisi meclise 5 milletvekili ile girmeyi başarmıştı. Özellikle genel seçimlerden sonra AKP'den kaçan oyların Yeniden Refah Partisi'ne geçişi konuşulurken seçimlere günler kala üye sayısını 500 binin üzerine çıkaran Yeniden Refah Partisi iddialı olduğunu söylediği ve AKP'nin kalelerinden biri olan Şanlıurfa'yı almayı başardı.

Şanlıurfa'da, AKP'den istifa eden Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) aday olmuştu. Gürpınar'ın YRP'den adaylığı ile Urfa'daki seçim yarışının çekişmeli geçeceği biliniyordu.

31 Mart Mahalli İdareler seçimi resmi olmayan sandık verilerine göre Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı Kasım Gürpınar yüzde 40,1 oy oranıyla AKP Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise 34,5 oyda kaldı.

urfa-secim.jpg

Gürpınar'ın yeniden Şanlıurfa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması bekleniyor.

2019 seçimlerinde AKP 'nin oy oranı yüzde 60,81'ken 2024 senesindeki yarı yarıya oy kaybı tartışma yarattı. Cumhur İttifakı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Genel Seçimlerinde Urfa'dan yüzde 62,2 oy almıştı.

(Kısa Dalga)

Gündem