Urfa'da blok oya karşı çıkan sandık görevlisine kaynar su döküldü

Urfa'da blok oya karşı çıkan sandık görevlisine kaynar su döküldü
Urfa, Akçakale'de 350 seçmeni olan kırsal mahallede sandık başkanı tehdit edilerek blok oy kullanıldı. Buna karşı çıkan sandık görevlisinin üzerine kaynar su döküldü ve darbedildi.

Urfa'nın Harran ilçesinde AKP’li Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a seri biçimde mühür basılan oyların göründüğü videonun yayılmasının ardından bu kez de Akçakale ilçesinde bir usulsüzlük haber geldi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; Urfa Akçakale'ye bağlı yaklaşık 350 seçmeni olan kırsal Gündaş Mahallesi'nin Kardeşler mezrasında sandık başkanı tehdit edilerek blok oy kullanıldı. Millet ittifakı temsilcileri itiraz etti. Olayı duyuran Gelecek Partisi İl Teşkilat Başkanı Hasan Çiftçi, sandık müşahitlerinin de darp edildiğini söyledi.

Çiftçi, Akçakale Adalet Sarayı'nın önünde çektiği videoyla duruma itiraz edeceklerini bildirdi.

Baroya itiraz edildi

Urfa Akçakale’de oy kullanmaya gelmeyenlerin yerine toplu şekilde oy kullanıldığı iddiaları baroyu harekete geçirdi. Urfa Barosundan yapılan açıklamada “Toplu bir şekilde oy kullanıldığının tespit edilmesi üzerine seçim kuruluna gerekli itirazlarda bulunulmuştur” denildi. Açıklamada ayrıca usulsüzlüğe itiraz eden bir sandık kurulu üyesinin darp edildiği ve üzerine sıcak su döküldüğü belirtildi.

Urfa Barosundan yapılan açıklamada “Seçim Güvenliği Merkezimize gelen ihbar üzerine Akçakale ilçesi Gündaş mahallesinde oy kullanmaya gelmeyenler yerine ve toplu bir şekilde oy kullanıldığının tespit edilmesi üzerine seçim kuruluna gerekli itirazlarda bulunulmuştur” denildi.

Politika