Uydu görüntüleri yayınlandı: Rusya'nın Kırım üssündeki tahribat gözler önünde

Uydu görüntüleri yayınlandı: Rusya'nın Kırım üssündeki tahribat gözler önünde
Bugün servis edilen uydu görüntülerinde Rusya'nın Kırım’da bulunan Saki hava üssündeki tahribat gözler önüne serildi. Kırım'ın güneybatı kıyısındaki üs, tahrip olan en az sekiz savaş uçağının neden olduğu geniş çaplı yangında hasar görmüştü.

ABD merkezli Planet Labs tarafında bugün paylaşılan uydu görüntüleri, Kırım'da bulunan Rusya'ya ait Saki hava üssündeki tahribatı gözler önüne serdi.

Üssün birkaç gün önce vurulduğu iddia edilmiş, Kiev'in yeni uzun menzilli saldırı kapasitesi elde ettiğine ve bunun, savaşın seyrini değiştirme potansiyeline sahip olabileceği yorumu yapılmıştı.

RUSYA KAZA DEMİŞTİ

Bağımsız uydu firması Planet Labs’in yayınladığı görüntüler, Rusya'nın Kırım'daki Saki hava üssündeki binaların vurulduğunu ve birbirinin çok benzeri üç çukurun oluştuğunu gösteriyor.

Kırım'ın güneybatı kıyısındaki üs, tahrip olan en az sekiz savaş uçağının neden olduğu geniş çaplı yangında hasar görmüştü.

Rusya uçakların hasar gördüğünü yalanlamış ve üsteki patlamaların kaza sonucu meydana geldiğini açıklamıştı.

Rusya, olayda bir kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını ve yakınlardaki bazı evlerin hasar gördüğünü bildirdi.

"UKRAYNA İÇİN MEŞRU BİR HEDEF"

VoA'nın haberine göre, Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmedi ya da saldırının tam olarak nasıl yapıldığını açıklamadı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise, Ukrayna’nın topraklarını savunma hakkını hatırlatarak, hava üssünün Ukrayna silahlı kuvvetleri için meşru bir hedef olduğunu savundu.

Dünya