Uyuşturucu davasında rüşvet iddiası: AKP'li vekilin emekli savcı eşine 2.5 yıl hapis cezası

Uyuşturucu davasında rüşvet iddiası: AKP'li vekilin emekli savcı eşine 2.5 yıl hapis cezası
AKP'li Zeybek'in eşi emekli savcı Faruk Sarıoğlu, 'uyuşturucu davasında meslektaşına verilmek istenen rüşvete aracılık' iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

AKP Milletvekili Emine Zeybek’in eşi emekli Savcı Faruk Sarıoğlu hakkında açılan "Cumhuriyet tarihinde tek operasyonda ele geçirilen en büyük miktardaki eroin" dosyasına bakan meslektaşına rüşvet teklif ettiği iddiasıyla davada karar çıktı.

2016 yılında Erzurum'da düzenlenen operasyonda 1 ton 535 kilogram eroin ele geçirildi. Operasyona ilişkin soruşturmada, aralarında uyuşturucu madde ticareti yapan ve örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Zeki Fidan'ın da olduğu 6 kişi tutuklandı.

HalkTV'nin haberine göre, savcı Faruk Saroğlu meslektaşının odasına giderek dosya hakkında bilgi almaya çalıştı. Daha sonra soruşturma savcısının şikayetiyle konu yargıya taşındı.

HSK savcı Faruk Sarıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde ifade veren Sarıoğlu 25 yıllık bir kıdemi olduğunu ve akçeli işlere bulaşmadığını belirterek iddiaları yalanladı. HSK yapılan inceleme sonucunda Sarıoğlu hakkında kovuşturma izni verdi. Oltu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Rüşvet almak ve vermek” suçundan Sarıoğlu ve avukatlar Oktay Bağatır ve Nejdet Altan hakkında iddianame düzenlendi.

Sarıoğlu’nun yargılandığı dava Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde başladı, "Görevinin ifasıyla ilgili bir işi yapması veya yapmaması için, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla, bir kamu görevlisine veya göstereceği bir başka kişiye menfaat sağlamaya çalıştığı” iddiasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Sarıoğlu'na önce 6 yıl hapis cezası verdi, cezasını rüşvetin teşebbüs aşamasında kalması ve sabıkasız geçmişini göz önünde bulundurarak 2 yıl 6 aya indirdi.

Sarıoğlu hakkındaki soruşturma devam ederken AKP’li vekil Emine Zeybek ile evlendi. "Hâkim ve savcılığın siyasetten uzak olması gerektiğini düşünenlerden olduğunu" söyleyen Sarıoğlu emekli olmasının nedeninin yaptığı evlilik olduğunu savunmuştu.

Gündem