Uzaklaştırma kararı devam ederken boşandığı erkek tarafından öldürülen Mihriban Altürk davasında karar verildi

Uzaklaştırma kararı devam ederken boşandığı erkek tarafından öldürülen Mihriban Altürk davasında karar verildi
Uzaklaştırma kararı devam ederken boşandığı erkek tarafından öldürülen Mihriban Altürk davasında örnek teşkil edecek karar verildi. Kadın cinayeti faili Metin Şengil ‘kasten tasarlayarak eşe karşı insan öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve olay sırasında kızını yaraladığından dolayı ‘kasten öldürmeye teşebbüs suçundan' da 20 yıl ceza aldı.

ESRA TOKAT


Defalarca şikayet edilmesine ve alınan koruma kararlarına rağmen boşandığı Metin Şengil tarafından öldürülen Mihriban (Berivan) Altürk davasının karar duruşması bugün saat 15.30'da Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Uzaklaştırma kararı devam ederken boşandığı erkek tarafından öldürülen Mihriban Altürk davasında emsal karar verildi. Kadın cinayeti faili Metin Şengil ‘kasten tasarlayarak eşe karşı insan öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve olay sırasında kızını yaraladığından dolayı ‘kasten öldürmeye teşebbüsten de 20 yıl ceza aldı. Davada fail Şengil'e en üst sınırdan ceza verildi. Öte yandan haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi de uygulanmadı.

Kararı Kısa Dalga'ya değerlendiren Altürk ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden avukat Fatma Nur Aksoy "Dosyada emsal bir karar verildi. Mutluyuz. Tüm kadın cinayeti davalarına örnek olmalı" sözlerini kullandı.

Ölümünden 24 gün önce boşanmıştı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Mihriban Altürk, 21 Nisan’da evliliğinin ilk ayından beri 9 yıl boyunca sistematik olarak şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği Metin Şengil tarafından öldürüldü. Şengil ayrıca 8 yaşındaki kızlarını da ağır yaraladı. Ölümünden 24 gün önce boşanan Altürk, daha önce Şengil hakkında basit yaralamadan ve ölüm ile tehditten pek çok kez şikayetçi olmuş ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

7 Aralık'ta görülen duruşmada savcı mütalaasında fail Şengil’in “tasarlanarak boşandığı eşi kasten öldürme” ve "çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılmasını istedi. İddianamede Şengil 'boşandığı eşi kasten öldürmek', 'altsoya karşı hayati tehlike geçirmesine sebebiyet verecek nitelikte silahla kasten yaralama' suçlarından yargılanması talep edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Mihriban Altürk, 21 Nisan’da evliliğinin ilk ayından beri 9 yıl boyunca sistematik olarak şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği Metin Şengil tarafından öldürüldü. Şengil ayrıca 8 yaşındaki kızlarını da ağır yaraladı. Ölümünden 24 gün önce boşanan Altürk’ün daha önce Şengil hakkında basit yaralamadan ve ölüm ile tehditten pek çok kez şikayetçi olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Öte yandan Altürk‘ün uzaklaştırma kararı devam ederken öldürüldüğü de ortaya çıktı.

Özel Haber