Uzay balonu deneme testini başarıyla gerçekleştirdi

Uzay balonu deneme testini başarıyla gerçekleştirdi
Halo Space adlı uzay turizm şirketi ilk başarılı test uçuşunu tamamladı. Şirket her yıl 400 sefer yapmayı planlıyor. Bir bilet 200 bin dolar.

İspanyol Halo Space adlı uzay turizmi şirketi, balonunun stratosfere 37 kilometre yükseldiğini gören ilk başarılı test uçuşunu tamamladı. Halo Space, insansız aracı 4 saat 10 dakika uçurduktan sonra belirlenmiş bir alana güvenli bir şekilde indirdi.

NTV’de yer alan habere göre, şirket 2029'dan itibaren şişirilmiş bir balona bağlı dairesel bir kapsülle 'sıfır emisyonlu' ticari uçuşlar sunmayı planladığını belirtti. Şirket bu yılın ardından her sene boyunca 400 seferde 3 bin yolcu taşıyacağını aktardı.

Ancak, uzaydan Dünya'nın 360 derecelik manzarasını görmek isteyen yolcular bir bilet için 200 bin doları (yaklaşık 3,7 milyon lira) gözden çıkarmak zorunda.

Halo Space CEO’su Carlos Mira, geçen hafta yapılan test uçuşunun Hindistan'ın Haydarabad kentindeki Tata Temel Araştırma Enstitüsü (TIFR) merkezinden yapıldığını ve uçuşun tam olarak planlandığı gibi gittiğini söyledi.

Halo Space, 2023'in ilk yarısının sonu için İspanya'nın Sevilla kentinde ikinci bir test uçuşu planlanıyor. Şirket, bu esnada iniş ve iniş sırasında parafoil kullanarak uçağı yönlendirmeyi deneyecek.

Teknoloji