O uzman çavuşu protesto eden sağlık çalışanlarına ceza yağdı

O uzman çavuşu protesto eden sağlık çalışanlarına ceza yağdı
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman çavuş Ali Aladağlı’yı protesto eden 43 sağlık çalışanına çeşitli düzeylerde cezalar verdi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı'nda Dr. Tahir Tarımer’in kendisini darp ettiğini söylediği Ali Aladağlı'yı taburcu olurken alkışla protesto eden sağlık çalışanları hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Doktor, ebe, hemşire ve hastane personelinin bulunduğu 43 sağlık çalışanına "aylıktan kesme”, "kademe ilerlemesinin durdurulması”, "kınama”, "yazılı uyarı" ve "yevmiye" gibi cezalar verildi.

DHA’nın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker'in imzalarının bulunduğu raporda, cezalara "hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak", "görevin yerine getirilmesinde keyfi olarak kişilerin zararına sebebiyet vermek”, "sözleşme şartlarına aykırı davranış" gibi gerekçeler ileri sürüldü.

Dr. Tahir Tarımer, acil servise gelen uzman çavuş Ali Aladağlı’nın kendisini darp ettiğini beyan edince, hastane çalışanları Aladağlı’yı taburcu olurken alkışlarla protesto etmişti.

Karşılıklı yapılan suç duyuruları ile açılan soruşturmada, Ali Aladağlı’nın Dr. Tarımer’i darp etmediği sonucuna varılmıştı. Dr. Tarımer, bu olaydan birkaç ay sonra FETÖ üyeliği iddiasıyla ihraç edildi.

Gündem