Uzmanından açıklama: Doların 40 lira olması bekleniyor

Uzmanından açıklama: Doların 40 lira olması bekleniyor
Prof. Dr. Sinan Alçın yabancı sermayenin yatırım için doların 40 TL olmasını beklediğini ifade ederek, "Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmek için öngördüğü değerli TL duruşu, yabancı sermayeyi Türkiye'den daha da uzaklaştırabilir" dedi.

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın'a göre, TCMB'nin verdiği "TL'deki değerlenme için kararlı duruş" mesajı Türkiye'ye karşı zaten mesafeli olan uluslararası sermaye için olumsuz bir haber.

Türkiye piyasalarına sıcak para girişi yapmak isteyen yabancı sermayenin TL'nin dolar karşısındaki reel değerine ulaşmasını beklediğini ifade eden Prof. Alçın, "Yani şu noktada yabancı sermaye TL'de değerlenme değil, dolar kurunun 40 TL seviyelerine çıkmasını bekliyor. Dolayısıyla Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmek için öngördüğü değerli TL duruşu, yabancı sermayeyi Türkiye'den daha da uzaklaştırabilir" şeklinde konuştu.

Euro kuru 34'e yaklaştı

Öte yandan son birkaç günde yükselişini hızlandıran döviz kurlarında art arda yeni rekor seviyeler görüldü. Dolar kuru 31 TL'yi geçerken, Euro kuru 33,8 seviyelerini gördü. Kurlardaki artışın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi