Uzmanından saç ektirenlere uyarı

Uzmanından saç ektirenlere uyarı
Dr. Merdan Çelik kışın ve yazın saç ektirmenin fark ve etkilerini açıklarken, hastaların işlem öncesi ve sonrası dikkat etmesi gereken hususları paylaştı.

Kısa Dalga - Küresel bir sağlık sorunu haline gelen saç dökülmesi, günümüzde erkeklerin yaklaşık yüzde 67’sini, kadınların ise yüzde 24’ünü etkiliyor. Hem Türkiye’de hem de globaldeki milyonlarca insan ise bu problemin kalıcı çözümünü saç ektirmekte bulurken, saç ekimini yazın yaptırmak isteyenler sıcak havaların operasyona etkilerini araştırıyor.

ANKA'nın aktardığına göre, medikal estetik hekimi Dr. Merdan Çelik ise kışın ve yazın saç ektirmenin farklarını ve etkilerini açıklarken, hastaların işlem öncesi ve sonrası dikkat etmesi gereken hususları paylaştı.

“Güneş ışınlarından korununulmalı”

Saç ekiminin saç dökülmesi sonrasında başın ekim ihtiyacı duyulan kısımlarına farklı bölgelerden saç greftleri alınarak profesyonel bir şekilde ekilmesi anlamına geldiğini söyleyen Dr. Çelik, “Ancak, her operasyonda olduğu gibi yazın saç ektirmeyi planlayanların da kendi sağlıkları için üstlenmesi gereken bazı sorumluluklar var. Bunların ilk sırasında, ultraviyole ışınlarıyla insan sağlığını tehdit eden güneşten kaçınmak bulunuyor. Çünkü yazın saç ektiren kişiler, güneş ışınına fazla maruz kaldıklarında saç derisinde leke oluşumu gibi reaksiyonlar meydana gelebiliyor. Bu yüzden hastaların saç ekimi işleminin ardından deniz, sauna gibi aşırı sıcak alanlardan bir ay uzak kalarak güneş ışınlarından korunmalarını öneriyoruz. Yaz aylarında 1 ay kadar güneşten korunmak, saçların ekildiği derinin iyileşme sırasında lekelenmesinin ve zarar görerek iyileşmesinin önüne geçmelerini sağlıyor” dedi.

“Eylül-Haziran arası tercih ediliyor”

Yazın saç ekimi yaptırmak isteyenlerin mümkünse önce tatillerini yapması gerektiğini aktaran Dr. Çelik, “Hastalarımız kendilerini güneşten koruduğu sürece, aslında saç ekiminde yaz ve kış mevsimlerinde büyük farklılıklar yok. Her iki dönemde de kullandığımız yöntemler aynı. Zaten bizim de hastalarımızın yüzde 80’i saç ektirmek için eylül ila haziran aralığını tercih ediyor. Yağışlı bir döneme gelen bu aylarda da tüm hastalarımızın 15 gün kadar sağanak yağıştan korunmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Sağlık