Uzmanlar anlatıyor: Kiralık evlerde talep patlaması yaşanabilir

Uzmanlar anlatıyor: Kiralık evlerde talep patlaması yaşanabilir
Gayrimen­kul uzmanları, üniversitelerin açılması, memur atamaları ve evliliklerle kiralık evlere olan talebin artacağını söylüyor.

Kısa Dalga - Düğün­ler, kamu tarafında öğ­retmen, doktor, güvenlik gö­revlisi gibi memur atamaları, kentsel dönüşüm taşınmala­rı ve üniversite sonuçlarının netleşmesiyle yeni ev arama telaşına başlayacak yeni üni­versite öğrencileri, emlak pi­yasasında yeni bir talep dal­gası getirecek.

Dünya gazetesinden Hamide Hangül'ün haberine göre, gayrimen­kul uzmanları bunun 600 bin ile 1 milyon arası kiralık tale­binde yeni hareket getirebile­ceğine işaret ediyor.

Fiyat yüzde 30 artar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, şunları söyledi: “Kiralık piyasasında hareketli bir dönem bizi bekliyor. Ne yazık ki kiralıkların artacağı, kiralık bulmanın da zorlu olduğu bir döneme giriliyor” dedi. Yeni talep dalgasının fiyatlara yukarı taşıyacağına işaret eden Akdoğan, “Bu dönemde satılık konut fiyatları daha stabil olabilir. Ancak kiralar yukarı doğru gider, mevcut kiraların üzerine. Talep dalgasının kiraları yüzde 20 – 30 artırma imkanı var."

Vartur Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı, özellikle büyük şehirlerde kiralık talebinin ağustos ve eylül aylarından itibaren artış göstermesinin beklendiğini söyledi. (Ekonomi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi