Uzun kulaklı keçi Simba Pakistan'ın yeni medya yıldızı oldu

Uzun kulaklı keçi Simba Pakistan'ın yeni medya yıldızı oldu
Pakistan, kulakları 54 santimetre uzunluğunda olan bir aylık keçi Simba'yı konuşuyor. Ülke çapında ilgi odağı olan keçinin sahibi, Simba'yı 'okuyup üflediklerini' ve üzerine basmaması için kulaklarını sırtına doğru katladığını anlattı.

Sıradışı uzunlukta kulaklara sahip olan yavru bir keçi, Pakistan'dan medya yıldızı oldu. Simba isimli keçinin Karaçi kentinde geçen ay doğduğu ve kulaklarının şimdiden 54 santimetre uzunluğa eriştiği belirtildi.

Simba'nın sahibi Muhammad Hasan Narejo, keçinin kulaklarının uzunluğunun rekor olarak tescillenmesi için Guinness'e başvuruda bulunacağını söyledi. AFP'ye konuşan Narejo, "Doğumundan 10-12 gün sonra Simba ulusal ve uluslararası medyada görünmeye başladı ve bir güzellik yarışmasını kazandı. 30 gün içinde o kadar meşhur oldu ki, ünlü bir kişinin bu seviyeye ulaşması 25-30 yıl sürebilirdi" dedi.

Narejo, Simba'nın kulaklarının ayağına dolandığını, üzerine basmaması için kulaklarını sırtına doğru katladığını anlattı. Sahibi, Simba'nın kulaklarını boynunun çevresinde taşıyabilmesi için özel bir koşum da tasarlamış.

Rakip yetiştiriciler dahil Simba'nın çok fazla ilgi gördüğünü anlatan Narejo, keçiye "nazar değmesinden" korktuğunu da söyledi. Narejo, "Onu nazardan sakınmak için Kuran okuyoruz ve üflüyoruz" dedi. Narejo, keçiye Pakistan geleneklerine uygun bir nazarlık taktıklarını da anlattı.

Narejo, Simba'yı Pakistan'ın keçi yetiştiriciliği alanındaki imajını geliştirmek için damızlık olarak yetiştireceklerini söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya