Vahim iddia: "Engelli olmadığı halde 58 bin kişi engelli maaşı aldı"

Vahim iddia: "Engelli olmadığı halde 58 bin kişi engelli maaşı aldı"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, engelli olmadığı halde 58 bin kişinin engelli maaşı aldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 2020 sonu itibariyle engelli raporu alanların sayısı 661 bin 340 kişi olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faaliyet raporundaki toplam engelli aylığı alan kişi sayısı 719 bin 845 kişi olarak yer alıyor. Aile ve Sağlık bakanlıklarının engelli rakamlarındaki uyumsuzluk, 'Sayıştay Aile Bakanlığı 2020 Denetim Raporu'nda da yer alıyor.

halktv.com.tr'den Hava Asal'ın haberine göre Aile Bakanlığı'nın engelli maaşı verdiği kişi sayısı ile Sağlık Bakanlığı'nın engelli raporu verdiği kişi sayısı arasında 58 bin 505 kişi bulunuyor. Engelli raporu olmadan engelli maaşı alan kişilerin kimler olduğunu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Çalışma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gündeme taşıdı.

"Sayıştay raporlarında, Sağlık Bakanlığı faaliyet raporundaki 2020 yılı sonu itibarıyla belirlenen engelli raporu sayısı ile Aile Bakanlığı faaliyet raporunda engelli aylığı alan sayıları arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. Sayıştaya göre, Sağlık Bakanlığı kayıtlarında engelli rapor kaydı olmayanlara Bakanlığınız engelli aylığı ödemiş Sayın Bakan. Kim bunlar? Yoksa AKP kadrolarını buradan mı finanse ediyorsunuz? Engelli olmadığı hâlde maaş alanların listesi TÜGVA’dan mı geldi, yoksa saraydan mı? Sayıştay raporlarında tespit edilen bu usulsüzlükle ilgili bir yaptırım, bir inceleme başlatacak mısınız?"

HABERİN TAMAMI

Gündem