Vahşeti duruşma salonunda öğrendiler: Anne felç, kardeşi kalp krizi geçirdi

Vahşeti duruşma salonunda öğrendiler: Anne felç, kardeşi kalp krizi geçirdi
Duruşma gününe kadar, oğlunun tabanca ile vurularak öldürüldüğünü bildiğini söyleyen Nargüzel Kutlu, "Mahkemede vahşice parça parça edildiğini duyunca fenalık geçirdim. Yavrumun tek oğlu vardı. O da babasının nasıl öldüğünü bilmiyor" dedi.

Bursa'da eczacı kalfası Serdar Ergun ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu farklı tarihlerde öldüren, Kutlu'nun balta ile vücudundan ayırdığı başını buzdolabında günlerce saklayan Ahmet Burak Demir'in yargılanmasına başlandı.

Bursa'da şubat ayında, eczacı kalfası Serdar Ergun'dan (47) haber alamayan yakınları, polise kayıp ihbarında bulundu. Polis ekipleri, mobese görüntülerinden Serdar Ergun'un 16 BT 773 plakalı otomobilinin, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde olduğunu tespit etti.

Bursa Emniyetinin irtibata geçtiği İstanbul polisi, Büyükçekmece'de otomobili durdurup, sürücü koltuğundaki Ahmet Burak Demir'i (40) gözaltına aldı.

Araçtaki aramada 1 tabanca ile Serdar Ergun'un battaniyeye sarılı cesedi bulundu.

Sorgusunda Serdar Ergun'u öldürdüğünü itiraf eden Demir, Bursa'daki ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) da 3 gün önce öldürdüğünü, balta ile vücudundan ayırdığı kafasını ise buzdolabına koyduğunu söyledi.

Ahmet Burak Demir'in evinde yapılan aramada Murat Kutlu'nun cansız bedenini buldu. Demir'in evdeki köpeği de öldürdüğü tespit edildi.

Bursa'ya getirilen Demir, cinayetleri işlediğini kabul ederken, Kutlu'nun köpeğini ise öldürmediğini söyledi.

İki ayrı dava açıldı

Çıkarıldığı mahkemece "Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek" öldürmek suçlarından tutuklanan Demir hakkında her 2 maktul için ayrı dava açıldı.

Geçtiğimiz günlerde Serdar Ergun davasında hakim karşısına çıkan Ahmet Burak Demir'in Murat Kutlu cinayetine ilişkin yargılanmasına da geçen hafta Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Demir, duruşmaya, tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taraf avukatları ile Murat Kutlu'nun annesi Nargüzel Kutlu ile kardeşi Kurtuluş Kutlu da duruşma salonunda hazır bulundu.

Vahşeti duruşma salonunda öğrendiler

Kendisini cinayete mahallede berber olan Ersin K.'nin azmettirdiğini öne süren Ahmet Burak Demir, "Ersin ile Murat arkadaştı. Aralarında husumet meydana geldi ve hasım oldular" dedi. Silahı kendisine veren Ersin K.'nın ayrıca cesedi parçalamasını istediğini öne süren Demir, cinayeti detaylarıyla anlattı.

Bu sırada Murat Kutlu'nun cesedinin parçalandığını ve başının kesilerek buzdolabında saklandığını duruşma salonunda öğrenen anne Nargüzel Kutlu ile kardeşi Kurtuluş Kutlu, sinir krizi geçirdi.

Anne ile oğlu hastanedeki müdahalelerinin ardından taburcu edilirken, Nargüzel Kutlu, duruşmadan 3 gün sonra bir kez daha rahatsızlandı. Felç geçirdiği belirlenen anne, Bursa Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınırken, kalp krizi geçiren Kurtuluş Kutlu da aynı hastaneye kaldırıldı. Anne ile oğlu tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Duruşmaya kadar oğlunun tabanca ile vurularak öldürüldüğünü bildiğini anlatan Nargüzel Kutlu, "Mahkemede vahşice parça parça edildiğini duyunca fenalık geçirdim. Kendimi dışarı attım ve ondan 3 gün sonra eve geldim ve felç geçirdim. Psikiyatri ilaçları ile ayakta duruyorum. Oğlumun parçalanarak öldürüldüğünü daha önce bilmiyordum. Murat'ımın nasıl öldürüldüğünü öğrenince yıkıldım. Yavrumun tek oğlu vardı. O da babasının nasıl öldüğünü bilmiyor" dedi.

"Cinayet karşılığında 500 bin lira teklif edilmiş"

Murat Kutlu'nun ailesinin avukatı Abdulvahap Tatlı ise Ahmet Burak Demir'in ilk duruşmada cinayeti ayrıntılarıyla itiraf ettiğini hatırlatarak, Ersin K.'nin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Av. Tatlı, şöyle konuştu: "Sanık Bolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunmakta ve burada havalandırma bölümünde, bir arkadaşına olayın detaylarını anlatıyor. Bunun para karşılığında Ersin tarafından planlandığını söylüyor. Murat Kutlu'yu öldürmesi akabinde, yaklaşık 500 bin TL kendisine verileceğini söylüyor. Bu para kendisine verilmeyince, azmettirenleri itiraf etme yolunu tercih ediyor. Ersin ile Murat arasında ciddi bir para trafiği var. Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti de üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirerek, Ersin hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma neticesinde Ersin ne yazık ki serbest bırakıldı. Ersin'in mutlak surette dosyaya dahil edilmesi gerekmektedir. Ersin'in tabancasından çıkan kurşunların, kimin tarafından tedarik edildiği dosyaya eklenmedikçe, hiçbir hak yerini bulmayacaktır." (DHA)

Gündem