Vaka ve ölüm sayıları rekor kırıyor, Rusya yeniden kapanma kararı aldı

Vaka ve ölüm sayıları rekor kırıyor, Rusya yeniden kapanma kararı aldı
Salgının halen daha etkili olmaya devam ettiği ülkelerin başında gelen Rusya,  yeniden kapanma sürecine giriyor.

 Rusya'da son dönemde her gün salgın kaynaklı can kaybı rekoru kırılıyor. Son haftalarda sürekli olarak artan can kayıbı sayıları son 24 saatte bin 36 kişiye ulaştı. Bunun üzerine ülkede yeniden kapanma kararı alındı. amerikaninsesi.com'daki habere göre karar uyarınca temel gıda satışı yapan marketler ve eczaneler dışındaki tüm mağazalar, restaurantlar, kafeler ve barlar 28 Ekim'den itibaren kapalı olacak.

Ülkede ayrıca Rusya lideri Putin'in onayladığı karar uyarınca, tüm işyerleri de 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında bir hafta süreyle kapalı olacak. Gerekli görülmesi halinde yerel yetkililer de bu kapanma kararının süresini uzatabilecek ve kapsamını değiştirebilecekler.

Dün açıklanan bir kararla da başkent Moskova’da aşı yaptırmamış, 60 yaşın üzerindeki kişilerle, kronik rahatsızlığı olan kişilerin, 4 ay boyunca evlerinden çıkmalarına yasak getirildi. Yeni karar uyarınca bu kişiler, Şubat ayı sonuna kadar evlerinde kalacaklar.

Ülkede devam eden aşılamanın yavaş ilerlemesinin, salgının daha ölümcül hale gelmesindeki ana nedenlerden biri olduğu ifade ediliyor. Rusya, kendi ürettiği Sputnik-V aşısını kullanıyor. Dünyada, Corona virüsüne karşı aşı bulduğunu açıklayan ilk ülke olmasına rağmen Rusya, mevcut durumda aşılamada geri kaldı. Ülkede bugüne dek resmi verilere göre 8 milyonun üzerinde vaka görülürken 227 bin 389 kişi de hayatını kaybetti. 

Sağlık