Valilik "ayak kıran" müdahale için böyle dedi: Kendilerini yere attılar

Valilik "ayak kıran" müdahale için böyle dedi: Kendilerini yere attılar
Hakkari Valiliği, Yüksekova’da HDP Milletvekili Habip Eksik’in ayağının kırıldığı polis müdahalesi için, “orantılı güç” dedi ve “milletvekilleri kendilerini yere attılar” açıklaması yaptı.

Hakkari Valiliği, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in ayağının kırılmasına neden olan polis müdahalesinin “orantılı” olduğunu savundu ve “milletvekilleri, algı oluşturmak amacıyla kendilerini yere attılar” dedi.

Gösterilere katılanlar hakkında adli işlemlere başlandığını duyuran Valiliğin, dün Yüksekova’da yaşananlara ilişkin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Şahıslara yasaklama kararı olduğu ve yapılan eylemin yasadışı olduğu, terörü desteklemeye yönelik bir eylem olduğu yönünde uyarılar yapılmasına rağmen uyarıları dinlemeyerek eyleme devam etmek istemeleri üzerine orantılı bir şekilde güç kullanılarak yasadışı eylem sonlandırılmış ve kalabalık grubun dağılması sağlanmıştır.

Grup içindeki milletvekilleri görevlilerimiz tarafından darp edildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır.”

Gündem