Van'da mazbata krizi... AKP'li yöneticiden Mehmet Uçum'a: Haddinizi bilin...

Van'da mazbata krizi... AKP'li yöneticiden Mehmet Uçum'a: Haddinizi bilin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'un Van'da yaşanan mazbata krizine dair yaptığı açıklamaya AKP yöneticisinden 'haddinizi aşıyorsunuz' tepkisi geldi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum’un Van'da Abdullah Zeydan ile ilgili sürece dair yorum yapan partililere gösterdiği çıkışa dair tepkiler devam ediyor.

Mardin milletvekili, AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu'nun açıklamalarının, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da sildiği paylaşımın ardından şimdi de AKP MKYK üyesi Aziz Babuşcu Uçum'a tepki gösterdi.

Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz."

Uçum ne demişti?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise "sürecin hukuki nedenle yaşandığını ancak ayaklanma çağrısıyla terör örgütünün fırsata çevirmeye çalıştığını" öne sürmüş ve "Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem