Bursa Valisi, Varank'ın seçim çalışmasında: Varank'ın 'bakan ve milletvekili adayı olarak geldim' dediği iftara katıldı

Bursa Valisi, Varank'ın seçim çalışmasında: Varank'ın 'bakan ve milletvekili adayı olarak geldim' dediği iftara katıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milletvekili adayı gösterildiği Bursa'da katıldığı iftarda "Aile Kalkanı Programı'nı devreye alıyoruz. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Ev hanımlarının emekli olmasıyla ilgili destekler vereceğiz" dedi. Varank'ın "Buraya bakan ve milletvekili adayı olarak geldim" diyen Varank'ın katıldığı iftara Bursa Valisi'nin de katılması dikkat çekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AKP'den milletvekili adayı gösterildiği Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kemerçeşme Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın da katılması dikkat çekti.

Program alanına yerli otomobil Togg'la gelen Varank, burada vatandaşlara yemek dağıttı.

Bakan Varank, "Biz bu seçimlere giderken Sayın Cumhurbaşkanımız "özellikle aileyi merkeze alan birtakım uygulamaları önümüzdeki dönemde devreye alacağız" dedi.

"Önümüzdeki dönemde Aile Kalkanı Programı'nı devreye alıyoruz" diyen Varank şöyle devam etti:

"Ev hanımlarının emeklilik primlerinin üçte birini ödeyeceğiz"

"Öncelikle bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bu banka üzerinden öncelikli olarak ev hanımlarının emekli olmasıyla ilgili destekler vereceğiz. Artık ev hanımlarına emeklilik imkanı getiriyoruz. Kendi evinde çalışan, evini ayakta tutmaya çalışan ev hanımın kardeşlerimiz emekli olmak istediklerinde onların primlerinin 3'te birini inşallah biz ödeyeceğiz. Nasıl milletvekilleri şu anda yıpranma payı alıp, daha erken emekli oluyorlarsa aynı imkanı biz ev hanımlarına da getireceğiz. Ev hanımlarımız en azından evin yükünü çektikten sonra yaşlandıklarında bir maaş imkanına kavuşmuş olacaklar."

"Bakan ve milletvekili adayı olarak geldim"

Vatandaşlara hizmet etmek ve hizmet kervanını devam ettirmek istediklerini belirten Varank, "Ben buraya Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ama aynı zamanda Bursa'nın milletvekili adayı olarak geldim. İnşallah takdir eder, destek verirseniz ben bu şehre hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Nasıl Togg'u Bursa'dan yollara çıkardıysak en güzel hizmetleri de Bursa'ya kazandırmaya devam edeceğiz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım. Hep birlikte ay yıldızlı al bayrağımıza hizmet edelim. Evelallah biz her şeyin üstesinden geliriz" dedi. (DHA)

Politika