Varank'tan İmamoğlu'na: Ceza aldığı için neredeyse göbek atacak

Varank'tan İmamoğlu'na: Ceza aldığı için neredeyse göbek atacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasını 'kutladığını' öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından onu makamında ziyaret eden ilk isim olmuştu. İYİ Parti lideri, makam odasında İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'na sarılarak moral vermişti.

Kayseri'deki Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi'nin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'bu konulara fazla girmek istemediğini' ancak bir şey söylemesi gerektiğini kaydetti.

"Bakınız Sayın Akşener, zannedersem gençliğinde drama eğitimi almış. Onun için tiyatroyu çok seviyor" diyen Varank "Bakıyorsunuz bir belediye başkanı, ceza aldığı için neredeyse göbek atacak. Yani insanlar mahkeme kararlarına üzülmesi gerekirken birbirlerine sarılıp kutluyorlar" ifadesini kullandı.

Varank şöyle devam etti: "Ben bu resmi şöyle okuyorum. Bakınız şu anda kasetle gelen genel başkana mağduriyet sosuna bürünmüş bir darbe gerçekleştiriliyor. Bu konular bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz. Eğer konu 2023 seçimleriyse bizim adayımız zaten belli. Sayın cumhurbaşkanımız Allah'ın izniyle bu seçime girecek, tekrar cumhurbaşkanı olacak. Onun için 6'lı masadaki siyasi tartışmalar bizi ilgilendirmiyor ama Sayın Akşener'e şunu söylemek istiyorum: Drama eğitimi almış ama hangi duyguyu nerede oynayacağını öğrenememiş. Eğer üzülecekseniz onun görüntüsünü vermeniz lazım. Mahkeme kararı üzülünecek bir karardır ama siz gülüyorsanız demek ki bunun altında başka bir husus vardır, diye düşünüyorum. Bütün milletimiz de işte sizin oynadığınız o tiyatroyu seyretmeye devam ediyor." (DHA)

Politika