Varlık Fonu'nun yeni Genel Müdürü, Bilal Erdoğan'ın arkadaşı çıktı

Varlık Fonu'nun yeni Genel Müdürü, Bilal Erdoğan'ın arkadaşı çıktı
TVF Genel Müdürlüğü'ne atanan Selim Arda Ermut'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olduğu ortaya çıktı.


Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Dönmez'in görevden alınmasıyla yerine atanan Selim Arda Ermut'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan 41 yaşındaki Ermut, lisans eğitimini 2004'te Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. 2005 yılında İstanbul'da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atandı.

Kariyerine Başbakanlık bünyesinde kurulan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda devam eden Salim Arda Ermut, 2007'de Uzman Yardımcısı oldu. Zamanla kurumda önce Daire Başkanlığı görevine, 2015 yılında da Başkanlığa atandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sürecinde Yatırım Ofisi'nin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılmasına yönelik çalışmaları yürüttü ve 2018 yılında Ofis Başkanlığına getirildi.

Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini Şubat 2020'de yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu'na bıraktı.

Eylül 2018'den bu yana Türkiye Devlet Varlık Fonu'nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden Ermut, bu görevinden Kasım 2020'de ayrılmıştı.

Haziran 2019'da Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Ermut, THY İcra Kurulu'nun da üç üyesinden biri.

TVF; Ağustos 2016'da çıkarılan bir yasa ile kurulmuş, Türkiye'de kamuya ait çok sayıda büyük şirket Şubat 2017'de fona devredilmiş, fon 12 Eylül 2018'de Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmıştı.

TVF; 8 farklı sektörden 23 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahip. İstanbul Finans Merkezi projesine de yatırım yapan TVF'nin portföyünde Türkiye genelinde 46 adet taşınmaz bulunuyor.


Ekonomi