Vatandaş verilere güvenmiyorken Şimşek’in sözleri ikna edebilecek mi?

Vatandaş verilere güvenmiyorken Şimşek’in sözleri ikna edebilecek mi?
Yöneylem'in son anketine göre, yurttaş Türkiye'nin durumunu geçen yıla göre daha kötü bulurken yine çoğunluk gelecek yılın daha da kötüleşeceği görüşünde.

Kısa Dalga - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TÜSİAD'daki konuşmasının enflasyonun önümüzdeki aylarda düşeceğine ilişkin açıklamasının ardından Yöneylem araştırma şirketinin kurucusu ve Derya Kömürcü son yaptıkları araştırmayı paylaştı.

Kömürcü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aşağıda Yöneylem'in son araştırmasından iki bulgu var. İlki yurttaşların Türkiye'nin son bir yıldaki durumuna dair görüşünü, ikincisi önümüzdeki yıla dair gelecek beklentisini ortaya koyuyor" dedi.

Kömürcü araştırmaya dair şu verileri paylaştı:

“Sizce Türkiye’nin durumu geçen yıla göre bu yıl daha mı iyi oldu daha mı kötü oldu yoksa aynı mı kaldı?” sorusuna verilen yanıtlara göre toplumun yüzde 74,2’si Türkiye’nin geçen yıla göre daha kötü durumda olduğunu ifade ettiği görülürken. Daha iyi oldu diyenlerin oranı yüzde 10,2 seviyesinde kaldı.

Yurttaşların yüzde 59,3’ü gelecek yılın bu yıldan daha da kötü olacağını düşünüyor. Önümüzdeki yılın bu yıldan daha iyi olacağını düşünenlerin oranı yüzde 19,4. Benzer oranlar hanehalkının durumu ve gelecek beklentisi için de geçerli."

gsnsznkxoaaoa2s.jpg

gsnslrvaaaaqy-i.jpg

"Somut gerçekle TÜİK verileri arasında uçurum olduğunu gözardı ediyor"

Kömürcü vatandaşın, TÜİK açıkladığı enflasyon rakamlarına güvenmediğini belirterek "Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD YİK toplantısında yaptığı konuşmada enflasyon önümüzdeki aylarda düştükçe toplumun beklentileri ile ekonomi programının hedeflerinin yakınsayacağını, çünkü insanoğlunun genelde yakın dönem deneyimlerinin gelecek beklentisini belirlediğini söyledi. Yakın dönem deneyimin geleceğe taşındığı doğrudur ancak Mehmet Şimşek insanların somut deneyimleri ile TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları arasında inanılmaz bir uçurum olduğunu göz ardı ediyor. Bu ülkede yurttaşlar açıklanan enflasyon rakamlarının gerçekliğine inanmıyor. İkincisi enflasyon gerçekten düşse bile bunun kendi alım güçlerini artırmadığını, daha da yoksullaştıklarını görüyor." dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi