Fabrika çıkışlı ikinci el otomobil dönemi 2023'de başlıyor

Fabrika çıkışlı ikinci el otomobil dönemi 2023'de başlıyor
Renault, Fransa ve İspanya’da ‘Refactory’ ismiyle hizmet veren fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı modelini Türkiye’ye getiriyor. Buna göre ikinci el araç dönemi 2023'te başlayacak.

İkinci el araç pazarında işler büyüyor. Renault, Fransa ve İspanya’da ‘Refactory’ ismiyle hizmet veren fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı modelini Türkiye'ye getireceğini açıkladı.

Renault Group CEO’su Hakan Doğu, 2023 yılında faaliyetlerin başlayacağını belirterek, “Artık son aşamadayız. Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü, otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız” dedi.

Doğu, fabrika çıkışlı ikinci el hizmetiyle ilgili ilk ayrıntıları, “Yenileme merkezi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının içerisinde olacak" diye paylaştı.

Doğu, yenileme merkezinin Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının içerisinde olacağını ifade ederek başlangıçta 6 yaşına kadar araçların yenileceğini sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planladıklarını anlattı.

Motor dahil her şey yenilenebileceğini söyleyen Doğu, 2 yıl da garanti sunulacağı bilgisini verdi.

Alım ve satım işlemlerinde ise devreye Türkiye’deki Renault bayi ağı gireceğini belirten MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “İlk etapta yenilenmiş ikinci el araç alım ve satış işlemlerini şubelerimiz kanalıyla yapmak istiyoruz” dedi.

Otomobil