Papa, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsayabileceğini açıkladı

Papa, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsayabileceğini açıkladı
Papa Francis, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamasına izin vererek Roma Katolik Kilisesi'ndeki LGBTQ+ bireyler için çarpıcı bir adım attı.

Roma Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, rahiplerin belirli koşullar altında eşcinsel ve "düzensiz" çiftleri kutsamalarına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

BBC’nin haberine göre, Vatikan, kutsamaların düzenli Kilise ritüellerinin bir parçası olmaması veya düğünlerle ilgili olmaması gerektiğini açıkladı. Kilise, evliliği bir erkek ve bir kadın arasında görmeye devam ettiğini de vurguladı.

Papa Francis, Pazartesi günü Vatikan tarafından yayınlanan ve değişikliği duyuran bir belgeyi onayladı. Vatikan bunun "Tanrı'nın herkesi kucakladığının" bir işareti olması gerektiğini söyledi, ancak belgede rahiplerin duruma göre karar vermesi gerektiği belirtiliyor.

Metni tanıtan Kilise Başkanı Kardinal Víctor Manuel Fernández, yeni deklarasyonun "Kilise'nin evlilikle ilgili geleneksel doktrinine sadık kaldığını" söyledi.

Ancak Papa'nın Katolik Kilisesi'nin cazibesini "genişletme" yönündeki vizyonuna uygun olarak, yeni yönergelerin rahiplerin hala günah olarak görülen ilişkileri kutsamasına izin vereceğini de sözlerine ekledi. Bildiriye göre, kutsama alan kişilerin "önceden ahlaki mükemmelliğe sahip olmaları gerekmiyor."

Katolik Kilisesi'nde kutsamanın önemi

Katolik Kilisesi'nde kutsama, genellikle bir papaz tarafından yapılan ve Tanrı'nın kutsanan kişi ya da kişilere olumlu bakmasını isteyen bir dua ya da yakarışı ifade ediyor.

Bazı ülkelerdeki piskoposlar daha önce rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamasına izin vermiş, ancak Kilise yetkililerinin pozisyonu belirsiz kalmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya